van der Horst

Kenya: Rovanperä één proef verwijderd van winst in Safari

Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä - Toyota Yaris Rally1
Kalle Rovanperä is nog één proef verwijderd van de overwinning in de Rally van Kenya. Hij heeft een minuut voorsprong op Elfyn Evans en anderhalve minuut op Takamoto Katsuta. Toyota is op weg naar de eerste 1-2-3-4 sinds Citroën in Bulgarije 2010.
Al een geluk dat Ford de gaskraan zondagochtend nog een beetje opendraait, want de slotdag in Kenya is ronduit slaapverwekkend, grotendeels door de dominantie van Toyota die de Safari zowat twee derde van het weekend in een wurggreep hield.

Rovanperä, Evans, Katsuta en Sébastien Ogier - allen Toyota - zijn op weg om een stukje geschiedenis te schrijven. Thierry Neuville (Hyundai) is ondanks een opgave vijfde in de stand, voor Craig Breen (Ford), Jourdan Serderidis (Ford) en Sébastien Loeb (Ford) die nog is opgeklommen naar een achtste stek omdat Oliver Solberg (Hyundai) tijd blijft verliezen en nu pas tiende is. Kajetan Kajetanowicz (Skoda) is negende. De Pool mag in de laatste proef nog 19 minuten verliezen, dan nog wint hij WRC2.

Foto: Toyota Gazoo RacingDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 26 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kenia.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons