Total 24 Hours of Spavan der Horst

Argentinië: Kers op de taart voor Solberg - Olbergs MSE (Ford) pakt titel bij teams

Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Petter Solberg - Citroën DS3 SuperCar
Beste tijdens de kwalificaties en winnaar van de halve finale en de finale. Petter Solberg zette in Argentinië de kers op de taart met een maximale puntenscore en een vijfde seizoenszege. Een huzarenstukje dat hij reeds eerder lukte in Canada. Ook Nitiss, Hansen en Ekström lukte het om ook eenmaal de volle puntenpot te pakken. In de strijd om de wereldtitel bij de teams ging Olbergs MSE met de Fords Fiësta voorbij de Volkwagens van Marklund Motorsport en pakte de enige nog resterende titel in het eerste WK-seizoen RallycrossRX.
Toomas Heikkinen - VW Polo SuperCar
Toomas Heikkinen - VW Polo SuperCar
Solberg stond reeds met één voet in de halve finale nadat hij op dag één een eerste en een tweede chrono op de tabellen zette. Met amper een veertiende chrono in de derde heat zag het ernaar uit dat de Noor zich niet van de pole zou kunnen verzekeren. Maar de kersverse wereldkampioen perste er nog een snelste tijd uit tijdens de laatste kwalificatieheat waardoor de Citroënrijder dan toch op de pole stond van de halve finale. De beste startpositie van de tweede halve finale was voor Reinis Nitiss die de beste was na Solberg en net voor ploegmaat Bakkerud eindigde na de vier kwalificatieheats. Onze landgenoot Jos Jansen had in zijn laatste wedstrijd van het WK beter verdiend. Met een veertiende plaats miste hij maar nipt de halve finale.

Belangrijke punten reeds voor de beide Olbergs MSE rijders in hun strijd voor de titel bij de teams met de VW Polo’s van Heikkinen (4de) en Marklund (7de).

Marklund-Solberg-Nitiss - RallycrossRX
Marklund-Solberg-Nitiss - RallycrossRX
Tijdens de eerste halve finale was er winst voor Petter Solberg voor Adreas Bakkerud en Kevin Eriksson. Marklund, de plaatselijke Baldoni en Andy Scott mochten gaan douchen. De tweede halve finale werd gewonnen door Nitiss voor Heikkinen en Timmy Hansen. Solberg en Nitiss dus op de eerste startrij van de finale die uiteindelijk werd gewonnen door de sterkste man van het seizoen, de Noor Petter Solberg.

Nitiss en Eriksson, de regerende RX Lites kampioen, vervolledigden het laatste podium van het seizoen en daarmee konden ook Nitiss en Bakkerud vieren, want zij pakten voor Olbergs MSE de titel bij de teams. Biinen de top 5 veranderde er ook niets meer tijdens de laatste wedstrijd. Heikkinen pakt met de VW Polo de tweede plaats achter de Citroën van Solberg, terwijl Nitiss met de Ford het seizoen afsluit op de derde plaats voor de Peugeot van Hansen, de Ford van Bakkerud en de VW Polo van Marklund. Tweevoudig Europees kampioen en teammaat van Hansen wordt zevende.   

Foto:s: RallycrossRXSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 29 november 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Argentinië.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons