van der Horst

Kevin Abbring met vierde Hyundai in vier rally’s

Kevin Abbring/Sebastian Marshall - Hyundai i20 WRC
Kevin Abbring/Sebastian Marshall - Hyundai i20 WRC
Hyundai Motorsport bevestigde deze week dat het dit jaar in vier wedstrijden van het WRC vier wagens zal inzetten. Die vierde i20 WRC zal ingezet worden onder de vlag van Mobis WRT voor het Nederlandse talent Kevin Abbring en zijn corijder Sebastian Marshall. De drie andere wagens blijven in handen van de vaste rijders Thierry Neuville, Dani Sordo en Hayden Paddon.
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Abbring werd dit seizoen door het Koreaanse merk aangenomen als testrijder maar nam eerder op het seizoen al deel aan de Rally van Zweden waar hij de plaats innam op een derde Hyundai die normaal moest bemand worden door Hayden Paddon. De Nieuw-Zeelander was echter inderhaast opgetrommeld door het fabrieksteam om Sordo te vervangen die last had van een kwetsuur opgelopen tijdens ritje mountain bike. Hyundai geeft Abbring nu de kans om uit te komen in nog vier rally’s voor het wereldkampioenschap, namelijk in Polen, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.  

Kevin Abbring: "De deelname in Zweden lijkt alweer lang geleden dus we kunnen niet wachten om weer in actie te komen in het WRC, te beginnen in Polen. In 2009 behaalde ik daar, onder de vlag van het KNAF Talent First Team, mijn eerste overwinning in het JWRC en dan nog als jongste rijder ooit. De mensen daar zijn gek op alles wat met auto en motorsport te maken heeft en de sfeer is er dan ook ongelooflijk dus is het fantastisch om daar weer te starten. Aan de Rally van Duitsland heb ik drie maal deelgenomen (laatste deelname in 2010), een speciale rally aangezien het dicht bij huis is en er hopelijk veel Nederlandse fans aanwezig zijn om ons te ondersteunen en zeker ook omdat het Hyundai Motorsport Team daar vorig jaar met Thierry Neuville een gedenkwaardige eerste overwinning kon behalen. De Rally de France-Tour de Corse op het prachtige eiland Corsica, hebben Sebastian en ik vorig jaar in het kader van het Europees kampioenschap gereden en in de Rally van Wales-GB heb ik in 2011 de klasse overwinning kunnen behalen dus die ervaringen zullen ongetwijfeld goed van pas komen. Inmiddels hebben we met de test werkzaamheden voor de nieuwe generatie Hyundai i20 WRC en de verkenningen van de reeds verreden evenementen flink wat kilometers in de benen maar er gaat echt niets boven het rijden van rally's.... ".

Foto's: Hyundai Motorsport & Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Rally Championship op donderdag 14 mei 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons