van der Horst

Kevin Abbring weg bij Volkswagen

Het Nederlandse rallytalent Kevin Abbring heeft zijn samenwerking met VW met onmiddellijke ingang stopgezet. Abbring werd opgenomen in het VW Junior Team en kwam vorig seizoen aan de bak in de Skoda Fabia S2000. Hij werd genoemd als mogelijke teammaat naast Ogier en Latvala vanaf de Rally van Portugal. Nu VW Andreas Mikkelsen aanduidde als derde rijder voelt de Nederlander zich opzij geschoven en meent dat hij elders meer kansen zal krijgen op een waardig wedstrijdprogramma.
  • Skylimit Events
Kevin Abbring behaalde mooie resultaten in het Junior World Rally Championship en werd in 2011 verkozen tot beste rijder van de FIA Young Excellence Driver Academy. Deze prestaties brachten de jonge rijder onder aandacht bij VW dat op zoek was naar rijders voor zijn nakend toetreden tot het WRC-kampioenschap.

Kevin Abbring
Kevin Abbring
Abbring kreeg voor de Rally van Groot Brittannië een Skoda Fabia S2000 toegeschoven waarmee hij zich wist in de kijker te rijden. VW bood hem onmiddellijk een contract aan met het vooruitzicht op een deelname aan het WRC met de Polo R WRC. Als voorbereiding reed de Nederlander vorig jaar drie WRC rally’s met de Fabia S2000. Jari-Matti Latvala en Sébastien Ogier zijn de twee vaste pionnen en nu VW ook aankondigde dat Andreas Mikkelsen vanaf de Rally van Portugal de derde wagen toebedeeld krijgt, ziet Abbring voor zichzelf geen toekomst meer bij het Duitse merk. Kevin Abbring verbrak de samenwerking en gaat op zoek naar een ander team dat hem in staat moet stellen zijn carrière op het hoogste niveau verder te zetten.

De vraag is nu ook als Abbreng aan de start zal komen in de Legend Boucles de Spa met de aangekondigde ex fabrieks VW Golf GTI van Kenneth Eriksson.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Rally Championship op donderdag 14 februari 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons