van der Horst

Kevin Caprasse (#280 Milo Socardenne) verovert laatste pole van het seizoen

Kevin Caprasse - Milo Socardenne #280
Kevin Caprasse - Milo Socardenne #280
Net als in Anneau du Rhin en de 25 Hours trok de #280 Milo Socardenne tijdens de kwalificatiesessie van het Zolder Fun Festival, zevende en laatste afspraak van het seizoen 2023, aan het langste eind. Niet Lorenzo Donniacuo, maar wel teamgenoot Kevin Caprasse reed in de slotfase naar de snelste rondetijd. De strijd was er een om duimen en vingers van af te likken, want zowel de #498 Compact Machinery by Leader van Tristan Földesi als de #219 CG Racing van William Godefroid strandden op minder dan een tiende van een seconde!
Maar liefst 54 deelnemers gingen op zaterdagochtend op zoek naar de beste rondetijd op Circuit Zolder. De favorieten waren bliksemsnel onderweg, aangezien niet minder dan drie teams namelijk het ronderecord braken: de #280 Milo Socardenne van polesitters Kevin Caprasse, Lorenzo Donniacuo en Timo Van Impe, maar ook de #498 Compact Machinery by Leader van Tristan Földesi, Matts Breckpot, Benoit Dupont en Edouard Chevalier, en de #219 CG Racing van William Godefroid en Behhan Danhier.  
 
“De concurrentie was op de afspraak!” glimlacht polesitter Kevin Caprasse. “Mijn teamgenoot Lorenzo Donniacuo had in de beginfase al de snelste chrono neergezet, maar het duurde niet lang om onze auto te zien terugvallen in het klassement. Daarom hebben we besloten om nog eens alles op alles te zetten en dat heeft geloond. Dit is uiteraard een prachtige uitgangspositie voor de race van morgen, waarin we ons zo snel mogelijk willen verzekeren van de titel.”         

Na afloop van een kartingwedstrijd in de paddock, het decor voor het traditionele kwalificatiespel, behield Kevin Caprasse de polepositie die hij veroverd had op het circuit. Hij klopte Matisse Lismont (#415 Clubsport Racing), die morgen samen met Koen De Wit op de eerste startrij aan de finale begint, bovendien als polesitter in de Fun-categorie (voor teams zonder Top Gun-rijder).
 
De polepositie in de Pure-categorie werd neergezet door de #290 Gilles Opslag by Comtoyou (Jean-François Hemroulle-Alex Verbergt-Jens Verbergt-Tim Verbergt), voor de #487 AC Motorsport van Raphael Bolle Debal, Benoit Arnaudet en Ralph Pierard. De kersverse kampioenen kregen nochtans af te rekenen met een stukke aandrijfas en een probleem met de versnellingsbak.
 
In de Retro-categorie (Evo2) ging de polepositie naar de #105 Team All Signs by SGRT.be van Jef Koopmans, Olivier Descamps en Raphael Makowcynski, terwijl de snelste tijd in Vintage was weggelegd voor de #254 DPW Racing van Kobe Delmé, Ruud Boffin en Branco Stieners. Tom Rensonnet, Michael Lottefier en Francis Plunus (#342 Milo Monster Trendy) waren tot slot onklopbaar bij de Biplaces.
 
De grote finale van de Fun Cup powered by Hankook op Circuit Zolder, met gratis toegang, start morgen om 10 uur. Het spreekt voor zich dat alle deelnemers voor een laatste keer het beste van zichzelf zullen geven!

Fun Cup press  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons