van der Horst

Kevin Gleason in Monza aan de start met RC Motorsport

Kevin Gleason - WestCoast Racing
Kevin Gleason - WestCoast Racing
Waar recent verscheidene piloten al dan niet uit noodzaak hun WTCC-zitje voor een TCR-stuur ruilden doet Kevin Gleason net het tegenovergestelde: de Amerikaan die vorig jaar nog TCR reed, klimt een trede hoger en verschijnt komend weekend in Monza aan de start met een door RC Motorsport gerunde Lada Vesta WTCC. Gleason vormt bij RC Motorsport wellicht voor de rest van het seizoen paar met de jonge Elzasser Yann Ehrlacher.
  • LTF
Kevin Gleason
Kevin Gleason
Een verrassende wending, zo kan je de WTCC-deelname van de 30-jarige Yankee uit Pennsylvania wel noemen. Tot vorig weekend was de man immers nog druk met onderhandelen over een nieuwe TCR-campagne. "Ja, dat we nu een week later op de WTCC-grid zullen staan is inderdaad een verrassing! Ik mag RC Motorsport en BAM Motorsport wel bedanken voor hun inzet om dit voor mekaar te krijgen. Ik volg de serie nu al enkele jaren van nabij, enkele keren ook live. Daarbij kwam ik onder de indruk van het professionele niveau van zowel de serie zelf als van de rijders. Toen dan deze gelegenheid zich voordeed heb ik niet geaarzeld. Ik kijk uit naar mijn debuut, al zal ik door het erg laat tot stand komen van deze deal pas vandaag (dinsdag - nvdr) voor het eerst in de auto zitten. Voor Monza stel ik mijn verwachtingen dan ook enigszins bij" aldus Gleason die vandaag testte in Magny Cours alvorens naar Monza af te reizen.

De Amerikaan, wiens vader deelnam aan Grand-Am-, Rolex 24- en Le Mans-wedstrijden, leerde de stiel in Amerikaanse toerwagenseries, maar wist zich ook vlot aan te passen aan GT3-bolides zoals de Aston Martin V12 Vantage GT3 waarmee hij voor rekening van Craft-Bamboo mooie resultaten boekte in GT Asia. Op zijn palmares prijken o.m. zeges in de 25 H of Thunderhill, de Continental Tire Sportscar Challenge VIR 13 H en de 2014 ADAC Nürburgring 6 H. In 2015 streek hij neer in de TCR International Series. Aan boord van een WestCoast Honda Civic won hij toen twee wedstrijden (Salzburgring en Singapore) en sloot het seizoen als vijfde af. Vorig jaar werkte hij slechts een gedeeltelijk TCR-seizoen af en won één race in Sepang.

François Ribeiro, Head of Eurosport Events, is vanzelfsprekend blij met en ongetwijfeld ook helemaal niet vreemd aan de komst van Gleason. “Kevin heeft zijn kunnen in lagere raceseries bewezen en klimt thans een trede hogerop. Het wordt geen gemakkelijke opdracht maar indien hij evenveel toewijding en enthousiasme aan de dag legt als de voorbije jaren dan zie ik geen reden waarom hij zichzelf niet op WK-niveau zou kunnen bewijzen" klinkt het. 

Foto's: TCR Intl.Series & FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 25 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons