van der Horst

Khavalkin en Powell scoren eerste zeges in Kristianstad

2022 Start EK Karting OK-Juniors
2022 Start EK Karting OK-Juniors
Het Europese kampioenschap karting OK-Junioren en OK was het voorbije weekend aan de derde van vier manches toe. In het Zweedse Kristianstad gingen Anatholy Khavalkin (OKJ) en Alex Powell (OK) er met de zeges van door. De Rus en de Jamaicaan doen daarmee prima zaken in de tussenstand van het EK, dat binnen een maand zijn apotheose kent in Franciacorta.
  • LTF
OK-Junioren: Khavalkin verslaat Jan Pzryroswki na mooie strijd.
Enzo Tarnvanichkul en Guillaume Bouzar wonnen elk één van de twee resterende Super Heats in aanloop naar de finale. Daarmee was de eerste startrij bekend, met Anatoly Khavalkin en Krill Kutskov op de tweede rij. Bouzar kende de beste start en nam de leiding in handen. Maar al in de tweede ronde moest de Luxemburger zijn meerdere erkennen in Khavalkin, die de leiding over nam. Ook Jan Pzyrowski ging al snel voorbij aan Bouzar. Khavalkin kreeg op zijn beurt Pzyrowski in zijn nek, maar hield stand en won de finale voor Pzyrowski. Kutskov nam met nog drie ronden te gaan de laatste podiumplaats over van Tarnvanichkul die als vierde voorbij de meet kwam. Zowel Kutskov als Tarnvanichkul kregen echter nog een penalty waardoor ze beiden terugvielen in het klassement. Bouzar werd zo alsnog derde. Nathan Tye werd achtste in de finale maar gaat nog steeds aan de leiding van de EK tussenstand. Lenn Nijs en Thomas Strauven waren naar goede gewoonte de Belgen die in de OKJ in actie kwamen. Strauven kende een sterke finale waarin hij, startend vanaf P29, zestiende werd. Lenn NIjs kende minder geluk en stond als vijftigste geklasseerde na de heats, waardoor hij niet kon doorstoten naar de finale. 
OK: Alex Powell eerste Jamaicaanse winnaar.
Alex Powell
Alex Powell
Alex Powell geldt al enkele jaren als een rastalent. De Jamaicaan kon in de OK klasse echter nog niet echt schitteren; tot afgelopen weekend. De KR rijder kende een sterk weekend waarin hij in de openingsfase de leiding overnam van Kean Nakamura die een klein uitstapje door het gras maakte. Nakamura maakte nog enkele verloren plaatsen goed maar kon Powell niet meer bedreigen voor de winst. De Japanse Brit werd tweede, op een ruime seconde van winnaar Powell. Tomass Stolcermanis kwam binnen als derde met een ruime voorsprong op regerend wereldkampioen Tuukka Taponen en Maksim Orlov. Ean Eyckmans werd 25e in de finale en staat nu op de achtste plaats in de tussenstand. Joe Turney blijft leider. 

Foto's: FIA Karting



 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 6 juni 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons