van der Horst

Klaar voor de finale van de Lage Landen, met de Belgen in de hoofdrol

Supercar Challenge
Supercar Challenge
We zijn er weer klaar voor, voor die schitterende laatste van het jaar. Dit weekend vinden Nederlanders en Belgen, samen met een aantal rijders uit diverse Europese landen, elkaar voor de grote finale van de Supercar Challenge by Dunlop 2013. Op de omloop van Assen zullen de prijzen uitgedeeld worden, om dan keihard te beginnen werken aan de Supercar Challenge 2014!
  • De Swert Opticiens
Vanbellingen-Sluys - BMW Silhouette
Vanbellingen-Sluys - BMW Silhouette
Laten we voor één maal starten met de Divisie GT. Steve Vanbellingen en Ward Sluys zijn goed op weg om, aan het stuur van hun BMW M3 Silhouette van het Nederlandse JR Motorsport, voor een primeur te zorgen. Het duo kan namelijk de eerste Belgische kampioen in de Supercar Challenge by Dunlop worden. “Hoewel we er heel dicht bij staan, we hebben 43 punten meer dan onze naaste rivalen, zijn we nog niet zeker van de titel”, blijft Ward Sluys rustig, zo dicht bij de bekroning. “We moeten dit weekend twee punten behalen, liefst in de eerste race, om de titel mee naar België te nemen.” De Britten Craig Wilkens en Aaron Scott (Viper) moeten inderdaad een perfect weekend hebben, met twee zeges, om ergens nog een hoop op de titel te behouden. Achter hen moeten de beide Britten wel oppassen voor de Belgische Delahaye Volvo S60, want de Zweedse silhouette kan mogelijk nog een gooi naar de tweede plaats in het kampioenschap doen.

In de Divisie Super GT geen Belgen, maar wel Britse titelpretendenten, met een comfortabele leiding voor Jim en Glynn Geddie in de United Autosport McLaren MP4-12C. Één zege of twee maal een top 6 volstaan voor hen. Achter de schitterende GT3 van vader en zoon Geddie leveren onze Noorderburen slag om slag voor de ereplaatsen.

Thrillers met Belgen

Lamster-Neyens - Supercar Challenge Divisie GTB
Lamster-Neyens - Supercar Challenge Divisie GTB
In de Divisie GTB hebben we vooralsnog een Belgische leider, maar met amper 2 punten bonus op Charlie Frijns en René Wijnen wordt het voor Patrick Lamster en Marc Neyens in hun Porsche geen makkelijke opdracht in Assen. De Limburgers kenden een moeilijk weekend in Spa en gezien de recente successen van de Lammertink Porsche wordt het een lang weekend voor de nieuwkomers in de Supercar Challenge by Dunlop. Ze zijn echter wel al zeker van het zilver in deze editie van de populairste competitie van de Lage Landen en dat op zich is al een zeer mooi resultaat.

Luc De Cock - Lotus 2/11 GT4
Luc De Cock - Lotus 2/11 GT4
Exact geen punten… dat is het verschil tussen onze landgenoot Luc De Cock in zijn Lotus 2/11 GT4 en de Nederlandse BMW-rijder Bas Schouten, voor de finale van de Divisie Supersport in Assen. Opgepast, want achter het leidersduo vinden we op amper 2 eenheden Ferry en Robin Monster in de supersnelle Seat Leon. Met drie dergelijke teams belooft de strijd in de Divisie Supersport een thriller van formaat te worden. Verder in de Divisie Supersport is er uiteraard de prachtige ex-WTCC BMW van Philippe Bonneel, bijgestaan door de Nederlander Marco Poland.

Spaanse Belgen

Spork Racing Team - Seat León Supercopa
Spork Racing Team - Seat León Supercopa
Als strijd in de strijd van de Divisie Supersport is er de Divisie Seat Supercopa, waar de titel nu al in handen van de broers Monster is – de enige beslissing die overigens al gevallen is! -, zien we een prachtig gevecht tussen drie Belgische Seat Leon voor de ereplaatsen. Jimmy Adriaenssens, Jonas De Kimpe-Vincent van Paemel en Chris Voet zullen onderling uitmaken wie twee, drie en vier worden in de deze divisie voor de Spaanse spurtbommen.

Last but not least is de Divisie Sport, waar Aart Bosman goed op weg is naar de titel. Enkele punten volstaan voor de Nederlandse Lotus-rijder om de champagne mee naar huis te nemen.

Foto's: Supercar Challenge & Martijn Wouters

2014

Dick Van Elk heeft ondertussen zijn huiswerk voor 2014 gedaan. “Wij zijn zeer verheugd dat we onze kalender voor de finaleraces kunnen bekend maken”:

18, 19 & 21 april 2014 Paasraces, Zandvoort (NL)* let op: races op maandag ipv zondag

23 – 25 mei 2014 Racing Festival, Nürburgring (D)*

6 – 8 juni 2014 Spa Euro Races, Spa Francorchamps (B)

27 – 29 juni 2014 Superstars@Zolder, Zolder (B)*

1 – 3 augustus 2014 Gamma Racing Day, Assen (NL)

12 – 14 september 2014 Brands Hatch GP (UK)*

3 – 5 oktober 2014 Racing Festival, Spa Francorchamps (B)*

17 – 19 oktober 2014 Finaleraces, Assen (NL)*


*Programma voor de Superlight divisie (6 evenementen).Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op woensdag 16 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons