van der Horst

Kobe Pauwels en Luca Leistra versieren een zitje bij team van Ralf Schumacher

Ralf Schumacher - RS Kart
Ralf Schumacher - RS Kart
Komend weekend staat in het Italiaanse Lonato de traditionele Winter Cup op het programma. Onder de deelnemers vinden we voor het eerst sinds lang weer een mooi lijstje Belgen, maar in de aanloop naar de race viel er afgelopen week nog mooi nieuws te rapen. Kobe Pauwels en Luca Leistra hebben namelijk een prestigieus zitje kunnen versieren bij RS Kart, het team dat onder leiding staat van voormalig Formule 1- en DTM-rijder Ralf Schumacher.
Pauwels startte zijn seizoen begin januari al in de OK klasse en zal daar ook voor de rest van het seizoen in uitkomen. Voor Leistra is het een soort van comeback na verschillende maanden aan de zijlijn te hebben gestaan. Leistra komt uit in de OKJ Junioren klasse, maar het is nog niet duidellijk of hij een heel seizoen zal afwerken.

RS Kart zag vorige zomer het levenslicht, maar nieuw in de kartingwereld was Ralf Schumacher zeker niet. De voormalige Jordan-, Williams- en Toyota F1-rijder was reeds eigenaar van KSM Motorsport, een team dat aan de start verscheen van vele internationale kampioenschappen, steevast met TonyKart chassis’. Deze zomer werd die band echter verbroken en startte Schumacher met zijn eigen chassismerk, RS Kart, welke gebouwd worden in Italië. Vorig jaar werden er al wedstrijden afgewerkt met onder andere Nicklas Nielsen en de Belg Yannick De Brabander als speerpunten.


Kobe Pauwels
Kobe Pauwels
Met de twee Belgen Pauwels en Leistra in de rangen heeft RS Kart zeker twee kanshebbers op een mooi resultaat. Pauwels en Leistra kennen elkaar goed, streden vaak tegen elkaar en hebben reeds het nodige eremetaal in de kast staan. Beiden pakten al nationale titels, Pauwels werd Europees kampioen en Leistra pakte in 2017 een felbevochte derde plaats op het Wereldkampioenschap. Vorig jaar kwamen ze beiden uit voor Team Belgium in de Academy klasse, een junioren categorie die wedstrijden afwerkt in het kader van verschillende grote events zoals het Wereldkampioenschap KZ in Genk. Pauwels werd vice-kampioen in deze klasse na een felle strijd tijdens de laatste meeting in Genk. Leistra kon niet het volledige seizoen afwerken en verdween van het strijdtoneel. Met een zitje in de tent van RS Kart kunnen we wel spreken van een waardige comeback.

Charles Weerts vs. David Schumacher
Charles Weerts vs. David Schumacher
Zondag weten we wat Pauwels, Leistra en een resem andere Belgen hebben kunnen verwezenlijken in Lonato. Tegenstand komt trouwens onder andere van David Schumacher. De zeventien jarige zoon van Ralf zal dit weekend nog eens in de kart kruipen!

Foto's: Ronald Janssens, TKart & F4 UASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 11 februari 2019.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons