van der HorstTotal 24 Hours of Spa

Kobe Pauwels met CV Performance naar CIK kampioenschappen en DKM

Kobe Pauwels
Kobe Pauwels
Na een winter vol testen en het maken van afwegingen is de kogel door de kerk. Kobe Pauwels zal voor de rest van dit seizoen uitkomen voor CV Performance. Hij vervoegt daar regerend wereldkampioen Lorenzo Travisunutto in de OK-klasse tijdens alle wedstrijden voor het Europese en wereldkampioenschap. Daarnaast staan er ook enkele wedstrijden voor het Deutsche Kart Meisterschaft op het programma.
  • Oeste Kart
Voor Kobe Pauwels is dit de eerste grote stap in zijn jonge carrière. Na het behalen van verschillende nationale titels in de Rotax categorieën, verscheen de voormalige Europese kampioen vorig jaar al eens op het internationale toneel.
Deze winter werkte Pauwels enkele races en testsessies af met Bouvin Power, het Belgische team dat op TonyKart uitkomt. Pauwels en Bouvin Power debuteerden niet onnaardig en gooide meteen hoge ogen. Toch viel het oog van Christian Voß en Jochen Schädler van CV Performance vorig jaar al op Kobe Pauwels na zijn ijzersterk seizoen in de Academy Trophy waarin hij vice-kampioen werd.

"Kobe werd vice-kampioen in de Academy Trophy na een seizoen waarin hij zijn snelheid en kunnen toonde. We zijn blij om met hem te kunnen samenwerken tijdens een volledig CIK seizoen met het EK en WK. We zijn overtuigd van zijn motivatie en passie en zien hem als een van de sterren van de toekomst", aldus teameigenaar Christian Voß.

"Het is geweldig dat ik dit jaar in actie kan komen in hetzelfde team en met hetzelfde materiaal als de regerende wereldkampioen." Vertelt de jonge Limburger.  "Alles is nog nieuw voor mij gezien ik dit jaar past startte in de OK klasse. Bij CV Performance zal ik uitkomen op een chassis van Kart Republic met officiele Iame fabrieksmotoren. Ik ben vereerd met de kans die ik krijg en ben zeer gemotiveerd om er een succes van te maken!"

Foto: Ronald JanssensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op woensdag 20 maart 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons