van der Horst

Koen De Wit: “Ik heb me geamuseerd dit weekend en dat is het voornaamste”

Koen De Wit
Koen De Wit
Met Koen De Wit stond er dit weekend een landgenoot aan de start van de twee races voor de DMV GTC op circuit Zolder. Eigenlijk was dit wel verrassend gezien De Wit niet vermeld stond op de inschrijvingslijst die voorafgaande de race werd gepubliceerd. Autosport.be zocht bij de betrokkene naar een verklaring polste naar zijn reacties over de races van het weekend.
  • LTF
Koen De Wit - BMW M4 GT4
Koen De Wit - BMW M4 GT4
Onze sympathieke landgenoot verduidelijkte: “Eigenlijk stond ik ingeschreven in de STWC, het Nederlandse kampioenschap waar ik momenteel aan de leiding sta in de puntenstand, maar het aantal inschrijvingen voor deze vierde manche lag zo laag dat de organisatie besloot om de races voorzien op Zolder te schrappen. Echter wij hadden de BMW M4 al helemaal geprepareerd voor de races en hadden onze trip naar Zolder al helemaal ingepland. Wij besloten alsnog af te zakken naar de Limburgse omloop en onze BMW in te schrijven in de DMV GTC alhoewel wij op voorhand wisten dat we daarin niet vooraan konden meestrijden.”

Koen De Wit
Koen De Wit
Over het verloop van de races was Koen De Wit duidelijk: “We wisten dat we het ritme van de GT3’s niet konden volgen en meestrijden met de Cup Porsche’s zou moeilijk worden. Toch verliepen de races beter dan ik verwachtte. In de eerste race van de DMV GTC kon ik het ritme van de Porsche’s volgen met mijn GT4 en slaagde er zelfs in te eindigen voor de 991 GT3 Cup vanThomas Langer. Voor de tweede race wist ik dat ik het moeilijk ging krijgen gezien ik startte op oude banden. Mijn vrees werd bewaarheid, ik kon de Porsche’s niet volgen en concentreerde me dan op het uitrijden van de wedstrijd. Gezien ik de enige deelnemer was met een GT4 won ik wel tweemaal de klasse 6."

Vrijdag was er dan nog een endurancerace voor de Dunlop 60 die Koen De Wit alleen reed: “Dit is de race waar ik nog het meeste trots op ben. De wedstrijd verliep perfect en ik wist alle Porsche’s achter mij te laten en eindigde vijfde achter vier GT3’s. Al bij al heb ik mij dit weekend goed geamuseerd en dat is toch het voornaamste.”

Kris Cools, Koen De Wit en François Bouillon
Kris Cools, Koen De Wit en François Bouillon
Dit jaar betwist Koen De Wit het Belcar Endurance Championship met een Norma van McDonalds Racing Team, toch een totaal andere wagen dan de toerisme bolides waarop hij voordien uitkwam. “Ik ben blij dat ik de stap gezet heb, de Norma is een totaal andere wagen maar heerlijk om mee te rijden. De bolide is veel lichter en heeft meer downforce dan de BMW M4 maar ik ken beide bolides nu zo goed dat overstappen van een prototype naar de GT4 geen probleem is.” Betreffende de 24 uren van Zolder, waar McDonalds Racing Team hoger mikte dan het behaalde resultaat: “Ik ben heel tevreden over die wedstrijd alhoewel het resultaat niet was wat we hoopten. Het team presteerde perfect en de rijders hebben een uitstekende job afgeleverd. Soms moet men in zulke wedstrijden juist wat geluk hebben en dat misten wij in deze wedstrijd.”  

Foto's: Niels Vaeck - Marnik Mouchaers
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zondag 8 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Motorsport XL Race Weekend.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons