van der Horst

Koen De Wit wint Belcar-seizoensfinale

McDonald's Racing Team - Norma M20 FC
McDonald's Racing Team - Norma M20 FC
Koen De Wit heeft in de McDonald's Racing Norma M20 FC de afsluitende manche van het Belcar Endurance Championship 2021 op zijn naam geschreven. Na drie uur racen op Circuit Zolder klopte de Limburger Hans Thiers en Jeffrey Van Hooydonk in de Russell Racing Norma M20 FC en Brent Verheyen, Pieder Decurtins en Ian Gepts in de Norma van T2 Racing. Ayrton, Yannick en Bert Redant waren in hun Red Ant Racing Porsche primus bij de GT's, terwijl Marco Petry en Jan Von Kiedrowski met hun Pricon Racing BMW de Toerisme-divisie op hun naam schreven.
  • Shopa
Q1Trackracing - Porsche 992
Q1Trackracing - Porsche 992
Op de eerste lijn van de startgrid stonden de Krafft by PK Carsport Norma M20 FC (Longin/Longin/Corten) en de Q1 Trackracing Porsche 911 GT3 Cup (van Lagen/Lauryssen) broederlijk naast elkaar. Het was echter van Lagen die in de blauwe Porsche de vuisten balde en zich bij het doven van de rode lichten op kop nestelde. In zijn zog volgden de Norma's van Krafft en McDonald's Racing (De Wit), na een blitsstart voor laatstgenoemde rijder vanaf de vierde rij. Het duurde echter maar enkele ronden tot van Lagen de Norma's moest voorbijlaten, waarna Corten en De Wit wegspurtten.

De gele Norma zou echter onder de normtijd duiken en nadien uit de wedstrijd vallen met een defecte sensor. Koen De Wit reed een quasi vlekkeloze race en pakte zo een verdiende zege. Jeffrey Van Hooydonk loodste de Norma die hij deelde met Hans Thiers doorheen het veld richting de zilveren plak. In de titelstrijd maakt die tweede plaats weinig verschil, want de Russell Racing Norma was reeds zeker van de titel.

Podium GTA American Festival
Podium GTA American Festival
Bij de GT's won de familie Redant zoals gemeld, nadat de Q1 Trackracing Porsche te kampen had met een defecte batterij en daardoor bij elke stop moest aangeduwd worden, wat resulteerde in een drive-through. Uiteindelijk zou de blauwe bolide alsnog als tweede eindigen, op slechts tien tellen van winnaar Red Ant Racing die zo een derde zege op rij pakt. Ook averij bij Belgium Racing, waar de Porsche van Derdaele/Saelens te kampen had met een olielek aan het remsysteem en daardoor moest pitten om olie bij te vullen. VR Racing by Qvick profiteerde optimaal van de problemen bij de concurrentie en Tom Van Rompuy en Tom Boonen pakten zo in hun Marc Cars Mustang de laatste podiumplek. De Belgium Racing Porsche van uittredende kampioenen Derdaele/Saelens besloot als vierde in GTA en daarmee zijn beide heren tevens mathematisch zeker van een nieuwe Belgische titel.

In toerisme verloren we al vroeg de QSR Racing Audi na een crash in de Villeneuve. Petry/Von Kiedrowski finishten wel en wonnen daardoor de TA klasse.

--- Uitslag 2021 Belcar Endurance Series American Festival Zolder ---

Foto: Marnik Mouchaers  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons