van der Horst

Koen Wauters schrijft zijn Dakar-verhalen neer

Koen Wauters en Pascal Feryn
Koen Wauters en Pascal Feryn
Over enkele dagen start in Saudi-Arabië de Dakar Rally 2023, een editie die weliswaar zonder Koen Wauters wordt verreden. Wauters kwam normaal aan de start met Pascal Feryn, maar bij de technische controle werd de bolide onverwacht afgekeurd. Er was echter een boek voorzien over de terugkeer van Koen Wauters naar de "echte" Dakar en dat boek boordevol anekdotes en unieke foto's ligt wel gewoon zoals gepland in handel. Het ideale cadeau dus voor onder de Kerstboom!
Koen in Dakar, of hoe een eenvoudige titel de lading dekt. Reeds 12 Dakar-deelnames heeft Koen Wauters op zijn conto, al laste hij een tiental jaar geleden een pauze in om zijn kinderen te zien opgroeien. Normaal werd 2023 editie #13, na een recente deelname aan de Dakar Classic, maar daar besliste het lot dus anders over. Al die ervaring is nu opgetekend in een 216 pagina's tellend boek met hardcover.

Koen in Dakar
Koen in Dakar
In Koen in Dakar vertelt Koen Wauters hoe een simpele foto hem in de racewereld trok en hoe hij er onmiddellijk door gebeten was: “Ik kom thuis in een auto. Het voelt gewoon goed wanneer ik achter het stuur kruip.” Dit is het verhaal van een man die tot rust komt wanneer de adrenaline piekt, een man die intens geniet van het broederschap dat tijdens zo’n intense weken ontstaat. Want de Dakar is een avontuur dat hij beleeft met het hele team van Feryn Dakar Sport. “Als je echt wilt weten hoe iemand in elkaar zit, kan ik je maar één ding aanraden: rijd eens een Dakar met hem. Tegen het einde ken je elkaar door en door.”


Koen in Dakar wordt uitgegeven door Uitgeverij Pelckmans en is sinds een tweetal weken te koop voor € 24,50 (ISBN 978-94-6337-315-9).



Foto's: De Broodplank & Uitgeverij Pelckmans



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Dakar Rally Raid op vrijdag 23 december 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons