van der Horst

Koeningsegg Agera RS breekt opnieuw een record (+ Video)

Koenigsegg Agera RS
Koenigsegg Agera RS
Na een aantal weken geleden het 0-400-0 record op zijn naam gezet te hebben, was het afgelopen weekend weer prijs voor de Koenigsegg Agera RS. Ditmaal greep de Zweedse Hypercar het record van snelste productieauto ter wereld met 447 km/u. Het vorige record werd gezet door de Hennessey Venom GT met 435,3 km/u.
Testrijder Niklas Lilja reed in de Koeningsegg Agera RS na twee metingen een gemiddelde snelheid van 447 km/u. Op de heenweg haalde de snelste productieauto ter wereld 457 km/u en op de terugweg 437 km/u. Dit omdat er verschil zit in de beide sprints gezien de windrichting en zaken als de hellinghoek van de weg. Twee runs zijn een vereiste om een vermelding in het Guinnes Book of Records te krijgen.

Locatie was de snelweg 160 tussen Las Vegas en Pahrump waar de Zweden over een stuk tarmac konden beschikken van 17,7 kilometer. De politie van Nevada gaf Koeningsegg twee dagen de tijd om het record te breken, de Agera RS had slechts drie pogingen nodig. Volgende recordpoging op de befaamde Nürburgring Nordschleife? Niklas Lilja cryptisch: "Maar natuurlijk willen we bewijzen dat dit ook op bochtige wegen de snelste bolide ter wereld is." De Koeningsegg Agera RS beschikt over 1360 pk en heeft een 5.0 liter V8 krachtbron.

 


Foto: Koenigsegg - Tekst: Michel Helders



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 7 november 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons