van der Horst

Komend weekend op Circuit Zolder: de Syntix Superprix powered by Pirelli!

Verstraete-Dubois - NSC Lamborghini Gallardo GT3
Verstraete-Dubois - NSC Lamborghini Gallardo GT3
Komend weekend nog niks te doen? Kom dan naar Circuit Zolder! Daar vindt namelijk de Syntix Superprix powered by Pirelli plaats, met spectaculaire raceklassen zoals de Supercar Challenge met al zijn startvelden, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, het Burando Production Open en de German Tourenwagen Cup. Een bomvol programma dus, dat al voor slechts € 5,- euro te bezoeken is!
  • Hamofa Performance
Mooi veld aan GT’s bij Supercar Challenge powered by Pirelli
Supercar Challenge powered by Pirelli
Supercar Challenge powered by Pirelli
De Supercar Challenge powered by Pirelli is sinds zijn oprichting in 2001 uitgegroeid tot hét GT- en toerwagenkampioenschap van de Benelux. Het kampioenschap, begonnen met één startveld, is inmiddels uitgegroeid tot een grote raceserie met in totaal drie startvelden: één voor exotische GT’s, één voor toerwagens en sinds 2013 ook één voor lichtgewicht prototypes, de Superlights. Van deze startvelden brengt het GT-veld de dikste bolides aan de start, variërend van Ferrari’s tot Vipers en Porsches.

Divers toerwagenveld bij Sport-divisies Supercar Challenge
Supercar Challenge powered by Pirelli
Supercar Challenge powered by Pirelli
Het tweede veld van de Supercar Challenge powered by Pirelli is het startveld van de Sport-divisies. Dit startveld is opgesplitst in de Supersport- en Sport-divisie, met in de Supersport-divisie de snelste auto’s zoals de BMW M3 WTCC, Lotus Evora en Seat Leon SuperCopa. In de Sport-divisie komen snelle cupracers zoals de Renault Clio en de BMW 130i aan de start. De Sport-divisies van de Supercar Challenge hebben altijd volle startvelden, wat altijd zorgt voor spectaculaire races!

Lichtgewicht prototypes in Superlights-divisie Supercar Challenge
Supercar Challenge Powered by Pirelli
Supercar Challenge Powered by Pirelli
Sinds 2013 is de Supercar Challenge powered by Pirelli een derde startveld rijker: de Superlights. Deze klasse is bedoeld voor lichtgewicht prototypes die qua looks lijken op de auto’s die ook in Le Mans aan de start verschijnen. De meeste auto’s die aan de start verschijnen zijn van de merken Radical en Praga, maar ook fabrikanten zoals Wolf, Tatuus, Norma en Ligier zijn steeds beter vertegenwoordigd.

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: Professionals en gentlemen tegen elkaar.
Syntix Superprix
Syntix Superprix
Gekende professionals zoals Jeffrey van Hooydonk en Xavier Maassen nemen het in deze serie op tegen ervaren gentlemen drivers. Ze strijden zij aan zij om iedere meter van de circuits. Het recept van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux heeft een aansprekende formule; drie races per weekeinde, waarvan twee individuele sprints plus een endurance race waarin beide rijders aan bod komen.

BPO en German TourenWagen Cup: Wie pakken de zeges op Zolder?
Racefans worden bij de Syntix SuperPrix getrakteerd op een breed en gevarieerd autosportaanbod. Naast de wedstrijden van brullende GT’s van de Supercar Challenge en de snelle Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, kan er ook volop genoten worden van de wedstrijden van de het Burando Production Open en de German TourenWagen Cup. Beide series kwamen al eens eerder samen met elkaar in actie en dit leverde een prachtig schouwspel op.

Kaarten voor het evenement zijn online te koop via www.syntixsuperprix.be. Kaarten zijn in de voorverkoop al verkrijgbaar vanaf slechts € 5,- euro en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. De kaarten zijn ‘all-access’, wat wil zeggen dat je met een kaart toegang hebt tot de paddock en alle tribunes, inclusief de hoofdtribune.

Supercar Challenge PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 24 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons