van der Horst

Komende zaterdag tweede VLN-wedstrijd (+ deelnemerslijst)

Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 991 GT3 R
Twee weken na de aftrap van het VLN-kampioenschap, met winst voor ondermeer Laurens Vanthoor en Manthey Racing, kruisen de piloten komende zaterdag weer de degens met elkaar. Ruim 180 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de 43.DMV 4-Stunden Rennen. Veel teams grijpen deze wedstrijd aan als voorbereiding op de 24 uren van de Nürburgring, die halverwege mei wordt betwist.

Glickenhaus SCG 003
Glickenhaus SCG 003
Weinig verrassend is dat de SP9-klasse de meeste competitieve inschrijvingen vertegenwoordigt. Onder meer de DTM-rijders Nico Müller en Edoardo Mortara zijn er voor respectievelijk Audi en Mercedes actief in het populaire uithoudingskampioenschap. Ook Laurens Vanthoor is weer van de partij om met de felgekleurde Manthey Racing Porsche 911 GT3 R een gooi naar de overwinning te doen. Snelle dame Naomi Schiff is actief in de KTM X-Bow GT4 van Reiter Engineering. In de Special X-klasse is de opvallende Glickenhaus SCG 003 weer van de partij.

Het programma op de Grünne Hölle begint aanstaande zaterdag als vanouds om 8:30 met een kwalificatietraining van 90 minuten. De 4-uursrace start klokslag 12:00 en eindigt dus om 16:00. Rondom de Nordschleife is de toegang gratis, voor de tribunes en bezoek aan het rennerskwartier op het Grand Prix-Circuit wordt 15 euro in rekening gebracht.

--- Deelnemerslijst VLN 2: 43. DMV 4-Stunden-Rennen (pdf) ---

Foto's: VLN
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op vrijdag 6 april 2018.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons