van der Horst

Komt de autosportzomer in het gedrang?

Track walk 24H Spa 2019
Track walk 24H Spa 2019
De Nationale Veiligheidsraad heeft aangekondigd dat er tot 31 augustus definitief een streep wordt getrokken door massa-evenementen. "We wilden duidelijkheid geven aan grote festivals", reageerde premier Sophie Wilmès. Het ligt echter nog niet vast vanaf wanneer er van een 'massa' wordt gesproken. Toch bestaat de kans dat de volledige Belgische autosportzomer in gevaar komt.
  • 24 Hours of Zolder
De beslissing van de federale regering plaatst hoe dan ook een groot vraagteken bij wedstrijden als de Rally van Ieper (eind juni), de 25 Hours VW Fun Cup (midden juli), de 24 Uur van Spa (eind juli), de DTM-race in Zolder (begin augustus), de doortocht van het WEC en de ELMS in Spa (augustus) en de Grote Prijs F1 van België in Spa-Francorchamps (eind augustus). De Formule 1 onderzoekt manieren om wedstrijden te organiseren achter gesloten deuren, voor de etmaalrace in de Belgische Ardennen is racen zonder publiek geen optie. Circuit Zolder moet de DTM-race mogelijk een tweede keer uitstellen, maar dezelfde vaststelling geldt ook voor het WK Uithouding in Francorchamps.

Zekerheid is er niet helemaal, aangezien kleinere festivals mogelijk wel nog kunnen doorgaan. Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block liet weten aan VRT Nieuws dat het publiek anderhalve meter afstand moet kunnen houden. Is dat niet het geval, dan geldt de maatregel die vandaag genomen werd.

Foto: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Varia op woensdag 15 april 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons