van der Horst

Komt Parijs terug op de kalender in 2023?

Robin Frijns - Envision Virgin Racing
Robin Frijns - Envision Virgin Racing
Sinds de komst van de pandemie moeten we Parijs voor het derde jaar op rij missen op de kalender van de Formule E. Dat zou in 2023 misschien wel eens kunnen veranderen, althans volgens The Race. De Franse hoofdstad zal waarschijnlijk terug op de kalender verschijnen volgend jaar, al moeten er dan wel de nodige aanpassingen aan het circuit worden gedaan.
Vier jaar lang werden er races gereden op het circuit rond het Hôtel des Invalides tot COVID een halt riep aan de serie. Het tracé is het derde kortste ooit in de Formule E. Qua graad had het niveau 3 van de FIA en dat zal vanaf volgend seizoen, wanneer de nieuwe Gen3 ingezet worden, niet genoeg zijn. Volgens Alberto Longo, medeoprichter van de Formule E, zou men toch nog denken aan dezelfde site voor de wedstrijd in Parijs, maar met wat extra gedeeltes toegevoegd tegenover het huidige tracé. Daarenboven heeft men nog steeds steun van Anne Hidalgo, de burgemeester van Parijs die altijd achter de Formule E project stond. Of de Franse hoofdstad terug op de kalender verschijnt, zullen we later op het jaar te weten komen.

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op maandag 7 februari 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons