van der Horst

Kopenhagen: Philipp Eng wint bij zijn debuut

Philipp Eng
Philipp Eng
De derde wedstrijd van het nieuwe Pure ETCR-kampioenschap voerde het deelnemersveld naar de straten van Kopenhagen en het was Philipp Eng die op het einde van de rit met de meeste punten naar huis gaat. De Oostenrijker maakte zijn debuut in het elektrische toerenwagenkampioenschap met de Romeo Ferraris Alfa Romeo en domineerde het weekend door daarna ook nog eens zijn superfinale te winnen. Voor Alfa Romeo werd het feest compleet nadat Luca Filippi zijn superfinale won en als tweede eindigde in de puntenstand dit weekend.
Dat men zowel beide superfinales won als de meeste punten scoorde dit weekend, hielp een beetje om het leed te verzachten voor Romeo Ferraris nadat bekend raakte dat Aldo Cerutti, vader van Michaela Cerutti, overleden was. Terwijl Eng heel het weekend dominant was, moest Filippi toch nog vechten om de tweede plaats tegen kampioenschapsleider Mattias Ekström (Zengõ Motorsport X Cupra), die zaterdag de beste was in hun groep. Het was in de superfinale van hun groep dat Filippi de leiding overnam en daarmee net genoeg had om de Zweed achter zich te houden.

In de stand blijft Ekström wel leider, voor Jean-Karl Vernay (Hyundai Motorsport N) met 24 punten voorsprong en 33 op teamgenoot Jordi Gené. Volgende wedstrijd die op de planning staat gaat door op de Hungaroring, van 20 tot en met 22 augustus.

Foto: Pure ETCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Pure ETCR op zondag 8 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kopenhagen.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons