van der Horst

Kornely, Zakspeed & MANN FILTER bevestigen Blancpain deelname

HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
In de aanloop naar de officiële Blancpain GT Series testdagen op het circuit van Paul Ricard begin volgende week maakten heel wat teams hun plannen bekend deze week. HTP Motorsport bevestigde gisterenavond een eerste rijdersbezetting voor een van de meest opvallende wagens van het veld dit jaar. De knalgele Mercedes-AMG GT3 #48 werd gehuld in de kleuren van sponsor MANN-FILTER en zal in handen van Kenneth Heyer, Indy Dontje en Patrick Assenheimer de Endurance Cup betwisten. Verder zal deze wagen ook in actie komen in de ADAC GT Masters en de 24 uren van de Nürburgring.
Zakspeed - Mercedes-AMG GT3
Zakspeed - Mercedes-AMG GT3
Na een eerste kennismaking in 2016, kiest Zakspeed dit jaar voor een volwaardige aanwezigheid in de Blancpain GT Series Endurance Cup. Het legendarische team brengt twee Mercedes aan de start in de Pro-Am Cup, waarvan Kriton Lendoudis, Rui Aguas en José Balbiani er een zullen delen en Immanuel Vinke de eerste naam is op het tweede exemplaar. 


Kornely Motorsport - Mercedes-AMG GT3
Kornely Motorsport - Mercedes-AMG GT3
Tot slot keert ook Hello Kitty terug dankzij de Japanner Yoshi Mori. Het Duitse team Kornely Motorsport zet namelijk een Mercedes in met het Japanse figuurtje op de wagen tijdens de vijf Sprint Cup manches. Mori reed in 2015 al twee wedstrijden met een McLaren 650S GT3 van Attempto Racing. Ook hier vinden we Kenneth Heyer terug, de Duitser die vaak in België aan het werk te zien is zal dus voor twee verschillende teams in de Blancpain GT Series uitkomen. 

Foto's: HTP, Kornely & Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op zaterdag 11 maart 2017.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons