Kortnieuws in aanloop naar nieuw seizoen

Start BNL Kickoff
Het internationale karting seizoen is eind vorige maand opgang geschoten met de WSK Champions Cup. Maar ook de nationale kampioenschappen staan op het punt te beginnen. Zo maakte de organisatie van de BNL Karting Series bekend dat de Kick-Off van volgend weekend in ieder geval plaats kan vinden. Ondertussen won er een Belg in Thailand en raakte bekend dat Tom Braeken opnieuw door de RACB werd uitverkozen om in de Academy in actie te komen.
Na twee dubbele raceweekends voor de WSK Karting Series hadden de deelnemers afgelopen weekend de tijd om de oversteek van Adria naar La Conca te maken. In de hak van Italië vindt namelijk komend weekend de tweede ronde van de WSK Super Master Series plaats met aan de start opnieuw een handvol Belgen.

Maar ook afgelopen weekend werd er op internationaal niveau gescoord door een Belg. De Thaise Limburger Thaiyo Vliegen schreef namelijk de openingsronde van het Thais kampioenschap in de Mini klasse op zijn naam. Hij komt uit voor het Singha Motorsport team waar ook Carlo van Dam deel van uitmaakt. Vanzelfsprekend voert de halve Belg daar ook het klassement aan.

Rotax Senioren
Deze week maakte de BNL Karting Series bekend, dat de BNL Kick-Off, de traditionele seizoensopener die volgend weekend geplaatst staat, defintief groen licht krijgt. De organisatie heeft alles in het werk gesteld om op een veilige manier de wedstrijd te kunnen organiseren en die inspanningen lonen dus wederom. Ook vorig jaar bleek dat Karting Genk uitstekend zijn best deed om het circuit zo kort mogelijk gesloten te houden en om toch een mooie wedstrijdkalender op poten te stellen. De start van het nationale kampioenschap, met alvast een internationaal veld, komt dus niet in het gedrang en vindt plaats van 19 tot 21 maart.

Nog meer goed nieuws voor Karting Genk want ook vanuit de CIK FIA kwam er positief nieuws. Dat vergaderde afgelopen week in Genève, waar beslist werd om de start van het Europees kampioenschap OK en OKJ uit te stellen. Die openingsmanche vond normaal plaats van 15 tot 18 april in het Spaanse Zuerra maar verschuift nu naar juli. Daardoor krijgt Karting Genk, die normaal de tweede manche van het kampioenschap organiseerde, nu de seizoensopener toegewezen en dat van 13 tot 16 mei. Ook de RGMMC, die de Champions of the Future organiseert trekt richting Genk. Dat kampioenschap geldt doorgaans als opwarmer voor het EK, en zal het weekend van één en twee mei neerstrijken op de Horensbergdam in Genk.

Tom Braeken
Tom Braeken
Wie we daar al zeker in actie zullen zien is Tom Braeken. Onze talentvolle landgenoot zal ook in 2021 de kleuren van de RACB verdedigen in het CIK FIA Academy Trophy. Braeken kwam in 2020 reeds uit in dat kampioenschap en pakte twee polepositions. Ook dit seizoen zal de Limburger de drie manches van het Academy kampioenschap betwisten waarvan de openinsmanche dus in Genk. Naast de Academy zal Braeken ook in het Europees kampioenschap OKJ aan de start verschijnen, alsook het Duitse DKM kampioenschap betwisten.

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op woensdag 10 maart 2021.