van der Horst

Kortnieuws met Aston Martin Racing, Level 5 en Greaves

6cde9c4bb08efb7f6d24c6cf929670bf98592771.jpg
Met nog goed twee weken te gaan voor de 61e editie van de 12 uren van Sebring volgen de nieuwtjes elkaar in sneltempo op. Autosport.be zet de meest recente feiten op een rijtje.

Aston Martin Racing met twee wagens

Het officiële Aston Martin fabrieksteam zal niet één, maar twee Vantage GTE inzetten in Florida. Naast het reeds aangekondigde exemplaar voor fabrieksrijders Darren Turner, Stefan Mucke en debutant Bruno Senna, zullen de Prodrive troepen een tweede wagen bemannen met lokale piloten. Het betreft Paul Dalla Lana en Billy Johnson, beide heren zijn bekende gezichten zijn in de Grand-Am paddock. Zij krijgen voormalig F1-piloot en ervaren rot Pedro Lamy naast hun.

Level 5 Motorsports verheugd met concurrentie

Het was de laatste paar maanden stil rond Level 5 Motorsports en dat was dan weer vooral te wijten aan de afwezigheid van enige interesse in de ALMS LMP2 klasse. Teambaas Scott Tucker keek dan ook de kat uit de boom en na het recente en toch wel onverwachte nieuws dat Extreme Speed Motorsports zijn Ferrari GTE’s verruilde voor twee HPD ARX-03b, nam hij dan ook de handschoen op door zelf twee exemplaren van de HPD in te schrijven. Het voornaamste nieuws was echter de indrukwekkend line-up die Tucker bijelkaar wist te krijgen, we zetten ze even op een rijtje: Ryan Briscoe (IndyCar), Ryan Hunter-Reay (Huidig IndyCar kampioen), Simon Pagenaud (IndyCar & HPD fabriekspiloot) en Marino Franchitti (Nissan Deltawing).

Greaves Motorsports maakt line-up bekend

Naast Level 5 en ESM tekent ook het Europese Greaves Motorsport present met één van zijn twee Zytek Z11SN Nissan. Het rijderstrio zal aangevoerd worden door niemand minder dan drievoudig Le Mans winnaar Tom Kimber-Smith. De Brit zal vergezeld worden door Eric Lux (huidig ALMS PC kampioen) en gentlemanracer Christian Zugel (reed al FIA WEC met Greaves afgelopen seizoen.)

Foto: ALMSSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in American Le Mans Series op dinsdag 26 februari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sebring.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons