van der Horst

Kortnieuws vanwege de organisatoren

BRCC Testdag in beeld gebracht <strong>(Update)</strong>
Drie weken voor de start van het seizoen, ter gelegenheid van de New Race Festival op 26 en 27 April op Circuit Zolder, vatten we de laatste ontwikkelingen van het BRCC samen. Langzaam maar zeker begint het Belgische kampioenschap in zijn definitieve plooi te vallen.

GC V6 Cup: Dermont en Yamazaki zullen er zijn!

BRCC Testdag in beeld gebracht <strong>(Update)</strong>
De GC V6 CUP 2014 kan dit jaar aan de  lijst van piloten die aan de GC V6 Cup zullen deelnemen,  twee gerenommeerde piloten toevoegen. Naast Stéphane Lemeret en zijn emiraat-teamgenoot Karim Al-Azhari sluiten David Dermont en Japanner Shinsuke Yamazaki zich aan in deze competitie binnen de BRCC die meer en meer een internationale allure begint aan te nemen.

Deze twee snelle en ervaren piloten staan te popelen om de GC V6 te ontdekken waarvan de eerste race op Circuit Zolder op 27 april zal plaatsvinden. In afwachting hiervan zullen we in de loop van de komende dagen de precieze samenstelling van de vijf à zes bemanningen, die aan de GC V6 Cup zullen deelnemen, bekendmaken.  

Voor de race die in Dijon op 10-11 mei zal plaatsvinden kunnen we al met zekerheid zeggen dat een 7de auto aan Andrea Barenghi en Jean-Yves Gatrio zal worden toevertrouwd.

Twee nieuwe Aston Martin

Brussels Racing - Aston Martin V12 Vantage GT3
Brussels Racing - Aston Martin V12 Vantage GT3
Als gevolg van het tijdelijk staken van de activiteiten van het Team GPR, hebben José Farasyn (Aston Martin Brussels) en Pierre Grivegnée, in samenwerking met Michael Schmetz —United By Sports, Brussels Racing boven het doopvont gehouden. Het team zal de beide Aston Martin Vantage GT3 inzetten in het Belgische omloopkampioenschap BRCC en de mythische 24 Uur van Spa. Meer info op www.brcc.be

Een tweede Ferrari voor DVB Racing?

BRCC Testdag in beeld gebracht <strong>(Update)</strong>
De winnaar van de 2013 Porsche Cup Challenge Benelux zal niet alleen zijn titel verdedigen en aanzetten en de BGDC, maar komt misschien met een tweede  F458 Challenge  naar de de BRCC in aanvulling van de kandidaten voor de Endurance Cup titel Nicolas Vandierendonck en Olivier Van Oost (Thems Racing) en van de KTM X-Bow van Mezquita/Weisshaupt/Gullicher.

BRCC 24 Hours of Spa: De Italiaanse kampioenen aan de start!

GDL Racing - Mercedes SLS AMG GT3
GDL Racing - Mercedes SLS AMG GT3
In de zeer international getinte GDL Racing kalender van de huidige Italiaanse GT kampioen vinden we de afspraak voor de “Total 24 Hours of Spa”, waar in het team uit San Marino een Porsche inschrijft voor de BRCC race, en verder een Mercedes SLS GT3 voor de “24 Uren”.


MExT Racing Team

Zonder Koen en Kris Wauters in Dijon: nu maakte het MExT Racing Team bekend dat Xavier Stevens er het gezelschap krijgt van Claudie Tanghe.

BRCC press - Foto's: Vincent Wouters, Ronald Janssens, Martijn Wouters & GDL Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op donderdag 10 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons