van der Horst

Koude BelNed Cup opener op Duivelsberg

Coox, Thoren en Allerts
Coox, Thoren en Allerts
Amper een week na de openingsrace in Mettet van het Belgische Rallycrosskampioenschap was het de beurt aan Maasmechelen om de BelNed Cup op gang te schieten. Op zaterdag tijdens de VAS wedstrijden diende men nog sneeuw te ruimen, maar op zondag was het droog maar wel behoorlijk koud. Het publiek dat de koude trotseerde kreeg wel waar voor zijn geld met spannende reeksen en finales met Jochen Coox, Steve Otzer, Robbe Goris, Kristof Bex en Jari van Hoof als winnaars in hun respectievelijke klassen.
  • Heinz Performance
Jochen Coox - VW Polo RX Supercar
Jochen Coox - VW Polo RX Supercar
Vier SuperCars waren aangekondigd voor een wedstrijd buiten kampioenschap, waarvan er drie aan de aftrap verschenen. De drie kwalificatiereeksen werden telkens gewonnen door Coox (VW Polo) met de Zweed Thoren (VW Polo) en de Nederlander Paul Allerts (Mitsubishi Evo7) op twee en drie. In de finale kwam de Zweedse VW Polo als snelste uit de startblokken maar in de tweede ronde ging de Zweed in de fout en maakte contact met de muur. Voor Thoren is dit na Mettet pas het tweede optreden met deze krachtige SuperCar en de Zweed betaalt duidelijk nog leergeld. Thuisrijder Coox pakte dankbaar de leiding over  en won deze eerste BelNed Cup met grote voorsprong op Allerts (tweede) en op bijna een ronde gereden Thoren. Tot daar het eerste en enige optreden van de SuperCars binnen de BelNed in 2018. Coox gaat richting Frankrijk en een officieel SuperCar kampioenschap binnen de BelNed bestaat niet.
 
Steve Otzer - Citroën Saxo Super1600
Steve Otzer - Citroën Saxo Super1600
Na winst in Mettet wordt Steve Otzer nu ook de eerste BelNed leider in Super1600. De pole tijdens de finale was voor de Citroën DS3 van Davy Van Den Branden voor de Peugeot van Yves Teelen, maar Otzer pakte via een kanonstart de leiding en loodste zijn Citroën Saxo naar de tweede zege in twee weekends. Van den Branden was de pechvogel van het weekend en moest op zaterdag een andere krachtbron inbouwen. Hij was dan ook tevreden met de tweede plaats na merkgenoot Otzer. Nick Vanalken viel met zijn VW Polo naast het podium en werd vierde voor Jordy Putzeys (Opel Astra) en de Nederlander Marcel Snoeijers in een Renault Mégane.
   
Robbe Goris - Opel Corsa SN -2L
Robbe Goris - Opel Corsa SN -2L
Bij de SuperNationals -2000cc ging de zege naar Robbe Goris. De Opel Corsa rijder ging in de eerste ronde jokeren en raapte nadien de concurrenten een voor een op. Het Nederlandse duo Peter Van de Wege (Toyota Yaris) en Ron Snoeck (Volvo C30) mochten mee op het podium.Start SuperNationals +2Liter
Start SuperNationals +2Liter
Bij de SuperNationals +2000cc is Kristof Bex de eerste leider in zijn Volvo S40 voor merkgenoten Bert Bosmans en Luc Maris. Steve Volders was ook vooraan te vinden in zijn Ford Fiësta turbo, maar tijdens het duel voor de zege spinde Volders en moest nadien naar de kant met een losgekomen waterslang. Filip Vanderheyden (Volvo S40) eindigde als vierde voor de Mitsubishi Lancer Evo 5 van Tom Meeusen.

De zege in de RST Cup was voor de Nederlander Jari van Hoof voor de Belg Jochen Verhoeven en de Nederlander Sjoerd de Visser.

Foto's: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Internationaal op maandag 5 maart 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons