van der Horst

Rally Australia: Citroën verkiest Kris Meeke boven Dani Sordo

Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
De Noord-Ier Kris Meeke heeft indruk gemaakt in Finland waar hij als vervanger van Khalid Al Qassimi het Abu Dhabi Citroën Total World Rally Team kwam vervoegen. Meeke lag tot twee KP’s van het einde op een degelijke vijfde plaats toen hij crashte. Op dat moment lag hij 47 seconden achter ploegmaat Mikko Hirvonen, maar wel meer dan drie minuten voor op Dani Sordo. Het is dan ook deze Spanjaard die zijn positie moet afstaan in de aankomende Rally van Australië.
Achttien maanden was het geleden dat Meeke nog achter het stuur kroop van een Citroën DS3 WRC toen hij Al Qassimi al verving. Al Qassimi liet reeds eerder verstaan dat Meeke een tweede kans verdiende en ook de teamleiding was deze mening toegedaan. De Spanjaard Sordo vond in Finland nooit het goede ritme op het supersnelle onverhard en zou in Australië niet met voldoende vertrouwen van start gaan. Maar eerst is er uiteraard nog de Deutschland Rally waar Sordo alsnog kan laten zien wat hij waard is op zijn favoriete ondergrond.

Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Kris Meeke - Citroën DS3 WRC
Citroën beleeft volgens teambaas Yves Matton niet zijn beste seizoen en het is de bedoeling om het team terug met de neus in de winnende positie te zetten. Verder zei Matton nog dat hij dergelijke beslissingen niet graag neemt, maar deze wel deed in samenspraak met Sordo en deze herstructurering instinctief werd genomen na de knappe rally van Meeke.

Foto's: Citroën



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op dinsdag 13 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australia.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons