van der Horst

Kremers, Lindblad, Slater en Olivieri winnen WSK in Adria

Start KZ
Start KZ
Pal tussen enkele manches van het Europese kampioenschap karting, kwamen de WSK Euroseries dit weekend nog een keer in actie. Op de Adria Raceway werd de tweede ronde van dit prestigieuze kampioenschap afgewerkt. Kremers (KZ), Lindblad (OK), Slater (OKJ) en Olivieri (Mini) kroonden zich tot winnaars.
60 Mini
60 Mini
Jindrich Pesl begon als kampioenschapsleider in de 60 Mini klasse prima aan het weekend en nam na de heats het voortouw. Hij moest in de prefinale echter de Italiaan Manuele Olivieri voor zich dulden en zag ook in de finale Olivieri naar winst rijden. Pesl viel terug naar P4, met Christian Costaya en Vladimir Ivannikov op P2 en P3. De strijd om het kampioenschap is razend spannend, met Olivieri die aan de leiding gaat met luttele punten voorsprong op Pesl. Dries Van Langendonck kent niet de makkelijkste periode binnen het birelART team, maar deed het opnieuw prima met een zevende plaats in de finale. 

In de OK Junioren was de man in vorm, Freddie Slater en tevens de snelste van het veld. Kampioenschapsleider Harry Keeble vertrok vanaf de pole maar zag Slater al snel langszij komen. Slater reed onbedreigd naar de zege terwijl Keeble genoegen moest nemen met de vijfde plaats. Mark Kastelic en Enea Frey pikten de laatste twee podiumplekjes in. Keeble blijft leider in de tussenstand, maar ziet Slater uiteraard dichterbij sluipen. Douwe Dedecker, de enige Belg die aan de start verscheen kwam nipt buiten de top tien over de streep. De Limburger werd dertiende en staat momenteel op P15 in de tussenstand.

Arvid Lindblad
Arvid Lindblad
Arvid Lindblad zakte als leider in de tussenstand van OK af naar Adria en kende daar een prima weekend. De Red Bull Junior reed een sterke finale en bezegelde die met winst. Timoteusz Kucharczyk en Martinius Stenshorne werden tweede en derde. De Pool en de Noor konden zich tot nog toe niet mengen in de strijd om de zege wat maakt dat ze bijlangrijke punten afsnoepen van de concurrentie in de strijd om de titel. Lindblad leidt nu met het dubbele van de punten tegenover nummer twee in het kampioenschap, Ugo Ugochukwu die vierde werd dit weekend.

Podium KZ
Podium KZ
In de KZ schakelklasse gaf Marijn Kremers nogmaals zijn visitekaartje af. De Nederlander, met een wereldtitel achter zijn naam, kende een vlekkeloze finale en won voor zijn beide teamgenoten Riccardo Longhi en Alessio Piccini. Kremers gaat ook in de tussenstand zijn beide teamgenoten vooraf en kent ondertussen een veilige voorsprong. 

De WSK Euroseries kennen hun slotakkoord, eind deze maand op de piste van Sarno.Voor de KZ klasse is het volgend weekend al weer alle hens aan dek. Zij starten dan aan hun Europees kampioenschap in het Duitse Wackersdorf.

Foto's: WSK Karting

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op dinsdag 15 juni 2021.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons