van der Horst

Krijgt de Ultima GTR een comeback in Belcar?

Belgium Racing - Ultima GTR
Belgium Racing - Ultima GTR
De kans bestaat dat we de Ultima GTR opnieuw aan de start zien in de Belcar. De van oorsprong Britse bolide werd begin dit millennium ontwikkeld door Erik Qvick & Belgium Racing. De Oostendse tuner zette één exemplaar in via zijn eigen organisatie en bezorgde een zusterwagen aan het Limburgse Belgium Racing. Dat laatste team zette de wagen tal van seizoenen in, alvorens definitief over te schakelen op Porsche en uiteindelijk viermaal op rij de 24 Hours of Zolder te winnen. De bolide bleef echter steeds in handen van Belgium Racing en deze laatste besloot nu de restauratie van de bolide te gelasten.
Belgium Racing - Ultima GTR
Belgium Racing - Ultima GTR
"De wagen heeft steeds in onze atelier gestaan, maar we hebben tot dusver niet echt de mogelijkheid meer gehad deze in te zetten", vertelt Dylan Derdaele aan Autosport.be. "Het is en blijft echter een fantastische wagen met een geweldige look. Ik ben er zeker van dat er heel wat mensen met heimwee terugdenken aan deze bolide en hoe we tegen soms intrinsiek snellere Porsches en de Viper GTS-R van AD Sport het mooie weer maakten."

Belgium Racing - Ultima GTR
Belgium Racing - Ultima GTR
"Omdat de bolide een hele tijd heeft stilgestaan, wacht er echter wel een flinke klus om hem terug rijklaar te maken. We gaan daar echter naartoe werken en nadien kunnen we de wagen inzetten in een kampioenschap binnen de Belcar Series. Wanneer de bolide niet aan een race deelneemt, zal hij een mooie plaats krijgen, namelijk in de nieuwe inkomhal van de firma Derdaele+."

Foto's: Marnik Mouchaers, Niels Vaeck & Belgium RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 19 maart 2018.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons