van der Horst

Kris Meeke grijpt macht in Finland

Kris Meeke - DS3 WRC
Kris Meeke - DS3 WRC
Na de ochtendlus van de openingsdag van de Rally van Finland staat Kris Meeke autoritair aan de leiding. De Britse DS-rijder reed vrijdagochtend al een kloof bijeen van bijna twintig seconden op zijn dichtste achtervolger Jari-Matti Latvala.
Kris Meeke nam meteen de leiding over van Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) en nam de Est mee in zijn zog. De Brit en de Est reden samen een mooie kloof bijeen, maar op de vijfde proef moet Tänak de rol lossen. Hij kreeg af te rekenen met mechanische problemen en kon maar net in de top tien blijven. Daardoor had Meeke plots een mooie voorsprong op zijn dichtste belager.

Dat is Jari-Matti Latvala (Volkswagen Polo R WRC) viel snel terug door een lekke band maar knokte zich met een besttijd op Horkka, de slotproef van de ochtend, terug tot op plaats twee, op 18.8 seconden van de leider. Sebastien Ogier houdt de schade beperkt en staat derde op 23.3.

De Noor Andreas Mikkelsen (Volkswagen Polo R WRC) en de Belg Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) vervolledigen de top vijf en staan nog net binnen de halve minuut.

Foto: Citroën Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 29 juli 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons