van der Horst

Kris Princen pakt titel met winst

Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen - Skoda Fabia R5
Kris Princen heeft voor de tweede keer in zijn carrière de Belgische titel gepakt. De Limburger kon met winst in de East Belgian Rally kampioen worden, en die taak rondde hij na een uitermate spannende wedstrijd netjes af. Hij volgt Vincent Verschueren op die pas vierde werd.
De voorlaatste manche was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Beide titeltenoren vertrokken met het mes tussen de tanden, maar ook andere kandidaten om winst mengden zich. Na vier proeven hadden vier verschillende rijders een besttijd achter hun naam staan, maar het was Verschueren die de dans leidde, weliswaar met maar vier tienden van een seconde voorsprong op Princen en 1.6 seconde op een sterke Adrian Fernémont.

Maar Princen stak nog een tandje tijdens de tweede lus en haalde verschroeiend uit op de eerste proef na de middag.. Genoeg om de kop te pak, maar Fernémont en Verschueren kreeg hij nog niet volledig los. Fernémont, auteur van twee besttijden na de lunch, bleef op 2.4 seconden hangen, Verschueren op net iets meer dan tien tellen.

Op de negende proef kwam het pak zelfs weer een beetje dichter bij elkaar, maar Princen haalde daarna nog eens uit en zette Fernémont in de tussenstand op tien tellen, en Verschueren zelfs op 17 seconden. Fernémont klauwde nog één keer terug, maar Princen besloot op de slotproef nog maar eens als snelste, meteen goed voor een tweede overwinning op rij in Sankt-Vith, en vooral, een tweede nationale titel in zijn carrière. De eerste dateert al van 1999.

Fernémont eindigde uiteindelijk op 7.9 seconden, voor. Derde werd nog Guillaume de Mévius op een halve minuut. Verschueren werd pas vierde op 37 seconden. Ghislain de Mévius sloot de top vijf af, voor eerste Nederlander Hermen Kobus (die ook kampioen van Nederland wordt) en Patrick Snijers die zijn derde plaats in het BK met verve verdedigde.

Mats Van den Brand won de M-Cup. Hij werd ook 12de algemeen. Paul Lietaer won bij de historics, en ook hij mag zich kampioen noemen. Lietaer haalt 30 jaar na een nationale titel met de Opel Manta 400 nu ook een titel bij de historics met diezelfde wagen.

Foto: Sandro Delaere

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 29 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting East Belgian Rally.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons