van der Horst

Krisztian Szabo met Audi S1 van EKS naar World RX

Krisztian Szabo - Audi S1 Quattro Supercar EKS
Krisztian Szabo - Audi S1 Quattro Supercar EKS
EKS Sport heeft vandaag aangekondigd dat de Hongaarse Krisztian Szabo tweevoudig Europees kampioen Super1600 in 2016 en 2017 en derde in 2015, Krisztian Szabo, een volledig WK zal aansnijden met een Audi S1 Quattro uit de stal van EKS Sport. Szabo was al onderweg met een Audi van EKS in Frankrijk en Letland binnen het Europees kampioen van afgelopen seizoen.
  • Dreamdrive
Krisztian Szabo - Tweede plaats bij debuut in EK RX Supercar
Krisztian Szabo - Tweede plaats bij debuut in EK RX Supercar
Vorig jaar mocht de Super1600-revelatie Szabo al proeven van een Audi S1 Supercar en hij scoorde meteen zeer goed. In Frankrijk werd hij tweede tijdens de kwalificaties, won de halve finale en werd tweede in de finale na de Fransman Cyriel Raymond en voor Anton Marklund. In Letland werd hij derde in de kwalificaties, won de halve finale en werd zesde in de finale. De Hongaar had amper twee races nodig om zich in de kijker te rijden bij de Supercars.  

Krisztian Szabo - Skoda Fabia / Tweevoudig Europees kampioen Super1600 2016 & 2017
Krisztian Szabo - Skoda Fabia / Tweevoudig Europees kampioen Super1600 2016 & 2017
"Het is nu of nooit", aldus de Hongaar. "Sinds het begin van mijn carrière droom ik van het World RX. Door het forfait van Mattias Ekstrom als rijder kan hij zich meer concentreren op de begeleiding van zijn piloten binnen EKS Sport. Het wordt een ander en meer evenwichtiger kampioenschap in 2019 met meerdere kanshebbers op zeges en de titel. Ik beschik over een van de beste teams en dito auto."

Mattias Ekström: "Ik wil dit seizoen samenwerken met Krisztian omdat zijn resultaten vorig jaar best veelbelovend waren en hij een mooie toekomst heeft in RX. Het World RX veld zal sterk veranderen in 2019 en ik denk dat hij een grote kans heeft om een van de beste te zijn en vele races te winnen. Daarom stelde ik voor dat hij zijn pijlen richt op het Wereldkampioenschap in plaats van het Europees Kampioenschap. Ik zal hem helpen als teamleider.”

Foto's: Johnny Loix
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op zondag 3 maart 2019.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons