van der Horst

Kroatië: Evans pakt emotionele winst

Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans heeft zondagmiddag de Rally van Kroatië gewonnen. Dat is de vierde manche van het wereldkampioenschap rally. Hij haalde het vlot van Ott Tänak en Esapekka Lappi.
De eindzege van Elfyn Evans (Toyota) kwam niet meer in gevaar op zondag. De Welshman verdedigde met succes zijn ruime voorgift op Ott Tänak (Ford) en boekte zo zijn eerste zege sinds Finland 2021, anderhalf jaar geleden. Tänak, die een heel weekend wat kleine probleempjes kende, eindigde uiteindelijk op 27 seconden;

Esapekka Lappi (Hyundai) werd op iets minder dan een minuut knap derde en droeg uiteraard zijn podiumstek op aan teamgenoot Craig Breen (Hyundai), die vorige week om het leven kwam bij een testsessie. Ook Evans droeg zijn winst op aan Breen.

Zoals verwacht liet Toyota Kalle Rovanperä (Toyota) voorgaan in de strijd om de vierde stek. Sébastien Ogier (Toyota) was gul en legde zich netjes neer bij de vijfde plaats. De Fransman was wel veruit de snelste man van het weekend maar een lekke band en straftijd sloeg hem uit de wedstrijd. 

Takamoto Katsuta (Toyota) haalde het makkelijk in de strijd om plaats zes van Pierre-Louis Loubet (Ford) die een paaltje raakte en niet meer kon strijden om die zesde stek 

Yohan Rossel (Citroën) werd achtste algemeen, en won in WRC2. Hij haalde het op de slotdag al bij al vlot van Nikolay Gryazin (Skoda).

Binnen drie weken bevinden we ons op Portugese bodem voor de vijfde WRC-rally van het jaar. Evans komt daar aan de start als de nieuwe WK-leider.

Foto: Toyota Gazoo Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 23 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons