van der Horst

Kroatië: Evans reikt hand uit naar winst

Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans mag zondag beginnen als leider aan de slotdag van de Rally van Kroatië, de vierde manche van het WRC. Ott Tänak en Esapekka Lappi vullen het virtuele podium.
  • St. Paul
Elfyn Evans (Toyota) steekt een hand uit naar de overwinning in Kroatië. Het zou zijn eerste winst zijn in bijna twee jaar, na Finland 2021. De Welshman kreeg zaterdag flink wat tegenstand van Ott Tänak (Ford), maar de Est kreeg op het einde opnieuw wat kleine problemen en zag de kloof, die hij had teruggebracht tot een kwartminuut, opnieuw aandikken tot 25.4 seconden. 

Esapekka Lappi (Hyundai) is nog altijd stevig derde. Hij moet vooral uitkijken naar Sébastien Ogier (Toyota), die veruit de snelste man is in Kroatië. Maar de Fransman verloor gisteren alle kansen op winst na een lekke band en een straf van een minuut. Lappi heeft wel nog een bonus van 54 seconden. Ogier van zijn kant moet ook nog Kalle Rovanperä (Toyota) in de gaten houden. Het verschil tussen de Fransman en de Fin bedraagt amper 2 seconden. Wellicht zal Toyota morgen het ploegenspel spelen, om de wereldkampioen wat extra punten te gunnen. 

Takamoto Katsuta (Toyota) is zesde en zit in een duel met Pierre-Louis Loubet (Ford) die bezig is aan een secure rally;

Yohan Rossel (Citroën) is achtste algemeen en leider in WRC2. De Fransman krijgt het wel warmer onder zijn voeten, want Nikolay Gryazin (Skoda) is genaderd tot op 11 seconden.

Morgen volgen er nog vier proeven. De rally eindigt na de middag met de Power stage.

Foto: Toyota Gazoo Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 22 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons