van der Horst

Kroatië: Hyundai brengt hulde, Toyota toont hart

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Zoals beloofd brengt Hyundai in de Rally van Kroatië hulde aan hun overleden teamgenoot Craig Breen, met een bijzondere decoratie. De i20's zijn volledig ingepakt in de Ierse kleuren. Toyota toont dan weer zijn sportiviteit door een wagen terug te trekken uit het merkenkampioenschap.
Hyundai brengt op een bijzondere manier een laatste eerbetoon aan Craig Breen. Die had dit weekend het nummer 42 moeten bemannen, maar kwam vorige week om bij een tragisch ongeval tijdens een testsessie in Kroatië. De Ier werd gisteren, dinsdag, begraven. De Hyundai's van onze landgenoot Thierry Neuville en de Fin Esapekka Lappi zijn getooid in de Ierse kleuren met enkele quotes van Breen. Ook de wagen van Breen staat trouwens in Zagreb. Alle wagens dragen zijn naam op de zijdeur, onder het startnummer. Ook Toyota toont sportiviteit. Ze weerhouden Elfyn Evans uit het merkenkampioenschap. Dat houdt in dat enkel WK-leider Sébastien Ogier en wereldkampioen Kalle Rovanperä punten kunnen scoren bij de constructeurs. Zo houdt Toyota de strijd gelijk. Donderdagavond wordt tijdens de openingsceremonie een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de 33-jarige Breen. Dat wordt zondag herhaald op het eindpodium.

Foto: wrc.com



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op woensdag 19 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons