van der Horst

Kroatië: Neuville leidt de dans

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Na vier van de twintig klassementsproeven is Thierry Neuville de leider in de Rally van Kroatië, manche vier van het WRC. Elfyn Evans is zijn dichtste belager. Sébastien Ogier en Kalle Rovanperä vielen terug na een lekke band.
WK-leider Sébastien Ogier (Toyota) schoot het snelst uit de startblokken met de beste tijd op de openingsproef van de dag. Thierry Neuville (Hyundai) kroop meteen in het spoor van de Fransman. Ogier kon echter niet lang genieten van de leiding, want hij reed op de tweede proef lek en stopte om het wiel te vervangen. Enkele minuten later overkwam Kalle Rovanperä (Toyota) hetzelfde, op dezelfde plaats nota bene. De WK-leider en wereldkampioen verloren meteen ruim een minuut en hebben dus werk aan de winkel.

Neuville nam gezwind over en ontdeed zich met mondjesmaat van Elfyn Evans (Toyota), die de meubelen moet redden voor Gazoo Racing. Evans staat al 16 seconden in de min. Ott Tänak (Ford) kende wat kleine problemen en viel ook eens stil maar is toch knap derde op 22 tellen. Esapekka Lappi (Hyundai) zet een tweede Hyundai in de top vier op dik een halve minuut van zijn kopman. Takamoto Katsuta (Toyota) en Pierre-Louis Loubet (Ford) zitten nog binnen de minuut, als vijfde en zesde.

In WRC2 staat er geen maat op Yohan Rossel (Citroën). Grégoire Munster (Ford) is tiende. In WRC3 hebben we nog een Franse leider met Laurent Pellier. Tom Rensonnet toonde zich met enkele mooie tijden, en is vierde in WRC3, en vijfde junior.

Na de lunch krijgen de rijders nog eens dezelfde vier proeven voorgeschoteld. De wedstrijd eindigt zondagmiddag.

Foto: Hyundai Motorsport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 21 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons