van der Horst

Kroatië: Neuville leidt na openingsdag

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville is na de openingsdag in de Rally van Kroatië, de vierde manche van het WRC, de fiere leider. Hij gaat Elfyn Evans en Ott Tänak vooraf.
De toon werd in de ochtendlus gezet, met een reeks lekke banden, voor onder meer Sébastien Ogier (Toyota) en Kalle Rovanperä (Toyota), die uit de strijd om de overwinning werden geslagen en op die manier de leiding aanboden aan Thierry Neuville (Hyundai).

De Belg verloor na de middag een flink deel van zijn pluimen aan Elfyn Evans (Toyota), maar Neuville hield de Welshman wel af, met een goede lendenruk in het slot van de dag. "We amuseren ons meer", gaf hij een kleine knipoog richting Craig Breen. "Het voelt beter aan dan vanmorgen, maar het was een lastige dag. Maar het einde was leuk". Evans volgt nu op 5.7 seconden van de Belgische leider. Hij komt van ruim een kwartminuut vrijdagmiddag.

Voor de derde stek is er een mooie strijd bezig tussen Ott Tänak (Ford) en Esapekka Lappi (Hyundai). Tänak kende een moeilijke dag met weinig regelmaat, maar deed zijn best om een derde merk op het virtuele podium te zetten. De Est heeft de bovenhand op Lappi, met een verschil van amper 3.4 seconden, weliswaar op een halve minuut van de kop. Ogier, de man van de dag toch, is nu al vijfde, op een kleine anderhalve minuut van Neuville.

In WRC2 is er echt weinig te doen aan Yohan Rossel (Citroën). Nikolay Gryazin (Skoda), dichtste concurrent, hangt al op een halve minuut.

Morgen, zaterdag, zijn er opnieuw twee lussen van vier proeven. De rally eindigt zondagmiddag.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 21 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons