van der Horst

Kronos 10 Hours: Voorbeschouwing van de organisatoren

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Meer dan twee maanden. Zoveel tijd is er verstreken sinds de 25 Hours VW Fun Cup. Een zomervakantie die, mocht dat al nodig geweest zijn, de deelnemers opnieuw zin heeft gegeven in de European VW Fun Cup. Net als vorig jaar vormt de Kronos 10 Hours of Mettet komende zaterdag een revanche voor de 25 Hours…
Die honger naar revanche zal in het bijzonder aanwezig zijn bij twee teams: de #44 JAC Motors (Laurent Jaspers-Mathieu Detry-Michael Leenders) en de #2 DRM Motorsport Autographe (Edouard Mondron-Guillaume Mondron-Cédric Bollen-Amaury Richard). Beide auto’s speelden mee voor de titel, maar hebben begin juli hun kansen velroren met een opgave tijdens het eerste kwart van de wedstrijd. Aangezien hun titelkansen op die manier in rook zijn opgegaan, hebben die twee teams nog maar een ambitie op het Circuit Jules Tacheny: de overwinning.
 
Het hoeft dan ook geen betoog dat zij zichzelf zullen manifesteren als hoofdrolspeler tijdens de Superpole, geprogrammeerd op vrijdag om 17.15u, na afloop van de kwalificatiesessie. We herinneren dat de tien snelste deelnemers één ronde tegen de chrono krijgen om de startvolgorde te bepalen voor de race die begint op zaterdag om 10.00u.
 
In tegenstelling tot de #44 JAC Motors en de #2 DRM Motorsport Autographe, die niets meer te verliezen hebben, zullen andere favorieten het kampioenschap wel in gedachten houden bij de start van de tweede seizoenshelft, met eerst Mettet (21-22 september), daarna Assen (6-7 oktober) en tot slot Zolder (27-28 oktober). Bovenaan het klassement zijn de verschillen opmerkelijk klein in vergelijking met andere jaren… De #280 Socardenne by Milo (Christophe Nivarlet-Kevin Balthazar-Kevin Caprasse-Lorenzo Donniacuo) leidt de dans, maar het viertal wacht wel nog altijd op een eerste succes van dit seizoen. Die opmerking geldt ook voor de #269 Scott – Pharmarôme (Johan Huygens-Gilles Smits-Pieter Verlinde), een team dat steeds sterker wordt en weleens zou kunnen verrassen tijdens de Kronos 10 Hours of Mettet.
 
De #888 AC Motorsport, het eerste team dat de tussenstand aanvoerde na de 8 uur van het Franco Fun Festival, heeft niet meteen een droomeditie van de 25 Hours beleefd… Maar meestrijden voor de eindzege blijft wel nog altijd mogelijk. Stéphane Perrin en Martin Leburton wonnen in Mettet hun eerste race in de European VW Fun Cup (in 2014) en Simon Tourneur woont op amper dertig kilometer van het circuit. Op hun motivatie zal dus niets aan te merken zijn!
 
De #291 Comtoyou Racing bezet voorlopig de derde plek in het kampioenschap en heeft eveneens een bijzondere relatie met de wedstrijd tussen Samber en Maas. Het team dat bestaat uit Dominique Bustin, Maxime Lieutenant, David Dermont en Gilles Verleyen zegevierde twee jaar geleden en stond vorig jaar op de tweede podiumtrede. Hun ambitie is dan ook om hun liefde voor het Circuit Jules Tacheny nogmaals te bewijzen.
 
Laten we tot slot vooral 8Ks Corse Warner Experience niet vergeten! De Italiaanse structuur bevindt zich in vijfde stelling in de tussenstand en heeft ook mooie herinneringen overgehouden aan Mettet: in 2015 werd Claudio Cappelli (ditmaal de teamgenoot van Sean McInerney op de #285) samen met Federico Sordini uitgeroepen tot winnaar… Ook Sordini is van de partij, maar dan op de #406 8Ks Corse Warner Experience, met de snelle Andrea Portatadino als teamgenoot.
 
De eventuele scheidsrechters in de titelstrijd zijn groot in aantal. Sébastien Kuyskens en Gilles Debrus, twee winnaars van de afgelopen 25 Hours, zullen twee van hun teamgenoten uit de Ardense klassieker (Guillaume Mondron en Cédric Bollen, ingeschreven op de #2 DRM Motorsport Autographe) bekampen aan boord van de #65 van Leader Racing.
 
Na zijn top 10-prestatie in de 25 Hours maakt Tom Boonen opnieuw zijn terugkeer in het peloton van de European VW Fun Cup, op de #114 Clubsport Racing met Philip Vandewalle, Bram Vanhengel en Olivier Aerts.
 
Sébastien Incardona en Pascal Raes, aan het stuur van de #417 SP Racing by JAC Motors, zullen zeker een rol van betekenis spelen, wat ook het geval zou kunnen zijn voor de #299 DRM Motorsport van Rodrigue Gillion, Laurent Richard en Nico Verdonck. Ook in het oog te houden zijn de #500 Pyrat by Milo (Steven Spittaels samen met kartingrijders Matteo Raspatelli en Hubert Bauthier, de Belgische vicekampioen X30 Master) en de #422 Michael Mazuin Sport (Camille Mazuin-Michael Mazuin-Damien Dupont), die een echte thuisrace afwerkt.
 
De jacht op de titel in de Pure-categorie (rijders die enkel de VW Fun Cup als ervaring hebben in de autosport) krijgt een nieuw hoofdstuk, met enerzijds de #255 DZ Racing by Acome (Amine Zeghouani-Jean-Luc Vandormael-Sébastien Dorkel) en anderzijds de #4 Acome Racing 2 (Anthony Rosa-Nicolas Fedorenko-Gilles Piron).
 
Biplaces: het duel tussen Carpass LRE by DRT en Monster by Milo
 
De #365 Carpass LRE by DRT, titelhouder bij de Biplaces, staat opnieuw op kop in de tussenstand na de zege in de 25 Hours. Stéphane Lémeret, Denis Dupont, Philippe Wintgens, Philippe Reynens en Miguel Coppieters willen op het Circuit Jules Tacheny opnieuw een stap zetten richting een nieuwe titel. Maar opgepast! Hoewel Francis Plunus en Eric Jardon, de kampioenen van 2015 en 2016, er deze keer niet bij zullen zijn, staat hun #342 Monster by Milo op de startgrid met enkele uitzonderlijke rijders. De ambities van Christophe Nivarlet, Kevin Balthazar, Lorenzo Donniacuo, Kevin Caprasse en Martin Leburton spreken alvast voor zich!
 
Tegenover die twee favorieten die de eerste twee plaatsen in de tussenstand innemen, staan vooral de deelnemers die hen achtervolgen in de tussenstand, met de #378 Nitro 44 by Acome Racing (Xavier Mezquita-Reiner Weisshaupt-Tim Sommerlath-Michaël Hansen), de #372 Debersaques Racing Team (Yves Debersaques-Maxime Debersaques-Charly De Munter), de #304 Sotraplant by Milo (Manuel Martin-Christian Wauthier-Antoine Six) en de #330 Lisalux Racing 1 (Stéphane Loesel-Maxime Lacrosse-Lucien Bourdeaux-Alexandre Camp). De #331 SGRT.be (Simon Lurkin-Maxime Pasture-Ludo Solheid) met zijn dieselmechaniek (Evo2) hoopt zich eveneens te mengen in het gevecht voor het podium. Ze hebben 10 uur de tijd om dat te verwezenlijken!

Persbericht VW Fun CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op donderdag 20 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kronos 10 Hours.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons