van der Horst

Kronos gaat door, maar weert in 2015 eindelijk GT3

Belgium Racing - Porsche 991 Cup - Belgium Racing - Porsche 997 GT3 R
Belgium Racing - Porsche 991 Cup - Belgium Racing - Porsche 997 GT3 R
De afgelopen weken is er reeds heel wat inkt gevloeid over de toekomst van de Belgisch Kampioenschappen op circuit. Het zag er enige tijd naar uit dat BRCC in 2015 in hoofdzaak zou meerijden in buitenlandse kampioenschappen waar GT3 de toon zet, maar van dat plan ziet men bij Kronos nu toch af. Zegeviert het verstand en keert men eindelijk terug naar een rationele aanpak op nationaal niveau?
Dubois/Verstraete - NSC Lamborghini
Dubois/Verstraete - NSC Lamborghini
Reeds enige tijd is het duidelijk dat GT3 op Belgisch niveau een bijzonder dure formule vormt. Waar het BRCC anno 2014 toch een flinke verzameling GT3's bij elkaar kreeg, bleef het duidelijk dat het concept op lange termijn relatief weinig kans op overleven had. Bij Kronos trekt men nu, waarschijnlijk eerder noodgedwongen, diezelfde conclusie: GT3 gaat in 2015 in de ban.

Thems Racing by Powercars - Ferrari 458 Challenge
Thems Racing by Powercars - Ferrari 458 Challenge
Jean-Pierre Mondron, verantwoordelijke voor het BRCC licht toe, "De GT3 blijft de absolute topklasse, maar deze auto’s vereisen te belangrijke budgetten en dat is in België niet meer haalbaar. De Porsches 991 of 997 Cup, maar ook Ferrari 458 Challenge zijn evenzeer aantrekkelijke bolides maar een stuk minder duur om ermee te racen. Dat is ook de reden waarom wij de Trophy behouden, waarin wordt gereden met de kleinere GT’s van de klasse GT4."

Start BRCC New Race Festival 2014
Start BRCC New Race Festival 2014
Hoe het met de kalender voor het seizoen 2015 zit, blijft evenwel onduidelijk. Kronos benadrukt dat "het merendeel van de races zal plaatsvinden in België of op circuits dichtbij de landsgrenzen"; een eerder vage omschrijving voor een kampioenschap dat bestaat uit een zestal proeven en waarvan afgelopen seizoen reeds een derde buiten onze landsgrenzen werd georganiseerd...


Lees ook: Waarom het weigeren van GT3 (voorlopig) de juiste keuze is

Foto's: Niels Vaeck, Georges de Coster & Kronos Events



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 4 november 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons