van der Horst

Kronos Porsche Centre met Porsche 991 Cup naar Belcar Endurance Championship

Kronos Porsche Centre - Porsche 991 Cup
Kronos Porsche Centre - Porsche 991 Cup
Kronos Porsche Centre viert dit jaar zijn twintigste verjaardag en dus was het tijd om deze mijlpaal ook op het sportieve vlak op de kaart te zetten. Naast rally en een deelname aan de race te Spa van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux bestaat de hoofdbrok van het raceprogramma uit een deelname aan het Belcar Endurance Championship. Frédéric Bouvy, Damien Coens en Didier Van Dalen zullen tijdens de vijf wedstrijden van het kampioenschap – waaronder de 24 Uur van Zolder – een Porsche 991 Cup besturen.
De wagen wordt ingezet door No Speed Limit, het team van Frédéric Bouvy maar draagt de kleuren van het Kronos Porsche Centre. Bouvy zelf wordt een van de rijders en wordt bijgestaan door zijn vriend Damien Coens en de jonge Didier Van Dalen. Voor Coens is het tevens een terugkeer naar de autosport na een afwezigheid van twee jaar.

Fred Bouvy
Fred Bouvy
Frédéric Bouvy: “Uiteraard doen we niet gewoon mee om de hoop te vullen”, grijnst Fred. “Hoewel we voorzichtig blijven als het over ambities gaat, halen we alles uit de kast om alles tot in de perfectie te verzorgen. We hebben een hoogstaand team en zijn nog bezig versterking te zoeken door het binnenhalen van enkele topmecaniciens. Met zijn 3.8 liter motor, 460 pk en een heel evenwichtig chassie is deze 991 Cup een waar plezier om te besturen en ik kan haast niet wachten tot de start van het kampioenschap!”

Didier Van Dalen - Fach Auto Tech
Didier Van Dalen - Fach Auto Tech
Didier Van Dalen: “Een heel kampioenschap afwerken aan het stuur van een Porsche, dat is een beetje een droom die werkelijkheid wordt. Ik heb echt heel wat te leren, maar ik weet dat ik met Fred – die over een ongelooflijke ervaring met een Porsche beschikt – en Damien goed omringd ben. Aangezien het over een endurancekampioenschap gaat, zijn de homogeniteit van het rijderstrio en het koersdoorzicht soms even belangrijk als de pure snelheid. Dat wordt een nieuwe uitdaging voor mij, zeker in de 24 Uur van Zolder, want dat wordt mijn eerste etmaalrace aan het stuur van een GT. Wat er ook van zijn, het doel wordt er een maximum aan plezier uit te halen. Als dat het geval is, dan ben ik er zeker van dat de resultaten zullen volgen.”

Foto's: Kronos Porsche Centre, Martijn Wouters & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op vrijdag 31 maart 2017.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons