van der Horst

Kubica met ART Grand Prix naar DTM

Robert Kubica
Robert Kubica
Onverwacht is het nieuws niet maar nu is het officieel, Robert Kubica neemt deel aan de DTM met een BMW. Verrassend is wel dat de M4 DTM ingezet wordt door ART Grand Prix. Het Franse team dat in 2005 werd opgericht was al succesvol in de Formule 2, GP2 en Formule 3, ondermeer met Stoffel Vandoorne, en was al actief in de DTM van 2015 tot en met 2016 maar toen met Mercedes.
Met de komst van Kubica telt het deelnemersveld voor de DTM voorlopig 15 wagens, acht Audi’s en zeven BMW’s. De komst van de Pool is een opkikker voor de serie nadat eerder het nieuws bekend raakte dat R-Motorsport ziin Aston Martin’s uit het kampioenschap terugtrok. De DTM gaat van start eind april op Circuit Zolder.

Robert Kubica
Robert Kubica
Robert Kubica: “Ik werd al langer aangetrokken tot de serie en de test die ik deed met BMW in december op Jerez de la Frontera gaf mij nog meer zin om verder te gaan in de DTM. Ik kijk er echt naar uit om een nieuw hoofdstuk te beginnen in mijn motorsportcarrière.Ik ben er van overtuigd dat de DTM één van de sterkste en beste raceseries is die er bestaan in de wereld. Ik voelde mij bij de test onmiddellijk thuis in de BMW M4 DTM. ART Grand Prix is een grote naam in de autosport en ik ben er zeker van dat we samen mooie resultaten kunnen neerzetten. Natuurlijk moeten we beiden nog wat ervaring opdoen tegenover de bestaande DTM-teams, maar we gaan er hard tegenaan om er zeker van te zijn dat we snel vorderingen maken. Ik kan niet wachten om te starten in de DTM.”

Foto's: BMW Motorsport
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 13 februari 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons