van der Horst

Video: Kubica test met Citroën DS3 WRC in Wales

Robert Kubica
Robert Kubica
Robert Kubica, die tijdens de Rally van Spanje de wereldtitel pakte in WRC2, komt tijdens de WRC slotmanche in Wales voor de eerste maal aan de bak met een Citroën DS3 WRC. De Poolse voormalig F1-rijder won vijf van de zeven deelnames in WRC2 en dat was voldoende om zijn eerste titel in rally binnen te rijven.
  • LTF
Kubica reed afgelopen seizoen met een aangepast schakelsysteem dat het schakelen moet vergemakkelijken gezien hij nog steeds veel hinder ondervond aan zijn rechterhand na zijn zwaar ongeval in 2011. Datzelfde systeem is ook gemonteerd in de WRC waarmee hij komend weekend aan de start zal komen tijdens de laatste manche van het WRC in Wales.

Kubica zegt zelf dat het publiek niet onmiddellijk een mirakel mag verwachten bij zijn eerste optreden in WRC. “Ik ben me bewust van de moeilijkheidsgraad en zie mezelf niet te concurreren met de huidige top 6 in WRC. Het zou niet logisch zijn dat na al die jaren op circuit en pas sinds maart in WRC2, om dan opeens op het niveau te draaien van de toppers. Ik bekijk het als een kans en een geschenk van Citroën om van deze rally te proeven die uiteraard ook nieuw is voor mij. Ik zal ervan genieten en vooral kalm en beredeneerd blijven”, aldus de Pool.    




Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op maandag 11 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally of Great Britain.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons