van der Horst

Kumho TCR World Tour krijgt FIA-erkenning voor 2024

Kumho FIA TCR World Tour-kalender 2024
Kumho FIA TCR World Tour-kalender 2024
Als resultaat van een overeenkomst tussen de FIA en WSC Group, de wereldwijde rechthebbende op het TCR-handelsmerk, krijgt de TCR World Tour na een seizoen 'zonder' opnieuw de FIA-status voor 2024, 2025 en 2026. Het TCR World Tour-concept, geïntroduceerd in 2023, telt negen meetings over de hele wereld, waarbij de Tour-deelnemers aansluiten bij de grid van TCR-toerwagenseries op nationaal of regionaal niveau.
De serie heet voortaan Kumho FIA TCR World Tour, naar de naam van de bandenleverancier. Raceformat en -duur zullen variëren en worden aangepast aan de reglementen van de serie waarin de World Tour-meeting wordt ingebed.

De inaugurele Kumho FIA TCR World Tour omvat negen evenementen, voortaan verspreid over niet langer vier maar zes continenten: Afrika, Azië, Australië, Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. De kalender wordt gevolgd door de FIA ​​TCR World Ranking Finale, waarvan datum en locatie later worden bekendgemaakt.

Marek Nawarecki, FIA Senior Circuit Sport Director: “Aanwezig zijn op zes verschillende continenten is een geweldige start en we zijn klaar voor de terugkeer van FIA-toerwagenraces op wereldniveau. Het Kumho FIA TCR World Tour-format bouwt volgend seizoen een brug naar toerwagenseries op nationaal en regionaal niveau. De FIA ent haar regelgevingskader op de TCR World Tour en zal toezicht houden op de sportieve en technische reglementen alsook de toepassing ervan, wat essentieel is gezien de evenementen van verschillende lokale series op de kalender hun respectieve verschillen hebben.”

 “Door de jaren heen heeft de wereldtoerwagenracerij een constante evolutie doorgemaakt, waarbij verschillende technische reglementen en formats worden gebruikt, en waarbij FIA-titels worden beslist via een serie of tijdens een enkel evenement. Gezien het feit dat TCR een beproefde reeks technische reglementen is met een sterk raceplatform voor klanten, was het logisch dat de FIA het concept achter de Kumho FIA TCR World Tour zou ondersteunen", aldus Alan Gow, voorzitter van de FIA ​​Touring Car Commission.

 “We zijn enorm trots dat het concept van de Kumho TCR World Tour, na amper één raceseizoen, al algemene goedkeuring heeft gekregen van de autosportgemeenschap. 2023 is succesvol geweest dankzij het vertrouwen en de steun van de promotors van verschillende nationale en regionale TCR-kampioenschappen, de fabrikanten, teams en coureurs. Dat we nu een FIA-titel kunnen uitreiken is de kers op de taart en geeft ons een krachtige motivatie om ons uiterste best te doen om dit platform nog sterker en populairder te maken. Daarom hebben we ons in eerste instantie geconcentreerd op het samenstellen van een ambitieuze en aantrekkelijke kalender voor het volgende seizoen. Een reeks van negen evenementen die de Kumho TCR World Tour tot de allereerste internationale serie voor toerwagens maakt die zes continenten aandoet”, wist Marcello Lotti, WSC-president, te vertellen.

2024 kalender FIA TCR World Tour:
19-21/4 – Vallelunga – Italië
03-04/5 – Marrakech – Marokko
07-08/6 – Mid-Ohio – USA
19-21/7 – TBC – Brazilië
02-04/8 – El Pinar – Uruguay
20-22/9 – Zhuzhou – China
01-02/11 – Sydney Motorsport Park – Australië
07-09/11 – Mount Panorama – Australië
14-17/11 – Guia Circuit – Macau

Foto: WSC GroupDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op vrijdag 15 december 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons