van der Horst

Kumho Tire hoofdsponsor van de TCR World Tour

Marcello Lotti met Kumho Tire CEO Iltaik Jung
Marcello Lotti met Kumho Tire CEO Iltaik Jung
Nadat duidelijk werd dat de TCR World Tour de beste rijder en dito team zal belonen met de Kumho TCR World Cup, lag het voor de hand dat de Zuid-Koreaanse bandenfabrikant de deelnemers aan de nieuwe serie van banden zou voorzien. Het merk wordt tevens hoofdsponsor van Marcello Lotti's nieuwe geesteskind. WSC CEO Lotti en Kumho Tyre-CEO Iltaik Jung tekenden vorige donderdag in Lugano een driejarige titelsponsorovereenkomst voor de KUMHO TCR World Tour.
Kumho Tire begon als sponsor van TCR-wedstrijden in 2022 en leverde banden aan TCR Europe, TCR Denmark, TCR Eastern Europe en TCR Spain. Dit jaar is de samenwerking uitgebreid naar TCR Australia, TCR Brazil, TCR Finland, TCR Middle East en TCR South America.

Alle auto's die deelnemen aan de KUMHO TCR World Tour zullen worden uitgerust met de 'ECSTA S700'-slick en   de 'ECSTA W701'-regenband.

"Voortbouwend op jarenlange technologische expertise in de motorsport, verbreedt Kumho Tire zijn horizon als partner van de TCR World Tour, we zullen onze positie als hoogwaardig bandenmerk versterken” aldus Janghyuk Yoon, Senior Vice President Global Marketing bij Kumho Tire.

Foto: WSC Ltd.

 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op maandag 27 februari 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons