van der Horst

Kurt Thiim aan het stuur van een Volvo 240 Turbo Groep A van GDM Motors

GDM Motors - Volvo 240 Turbo Gr.A
GDM Motors - Volvo 240 Turbo Gr.A
Na de start van de Belcar Historic Cup op Circuit Zolder, waar de performance duidelijk present tekende, trok het team van GDM Motors naar de Eifel om daar deze week deel te nemen aan de twee 'Tourenwagen Legenden'-evenementen die op het programma staan in het voorprogramma van de 24 uur van de Nürburgring 2022. Het is duidelijk dat de Volvo 240 Turbo Gr.A die in nauwe samenwerking met het GRC Sport team van Pino Sperlinga is ontwikkeld, een grote naam achter het stuur zal krijgen!
  • Dreamdrive
Het is niemand minder dan... Kurt Thiim, Nicki Thiim's vader, die de opdracht voor zijn rekening neemt! De voormalige DTM-ster, kampioen in 1986 aan het stuur van een Rover Vitesse, won niet minder dan negentienmaal in de discipline en hij zal proberen het potentieel van de inmiddels bekende Volvo 240 Turbo Groep A te laten zien. Aangezien de grote Deen het grootste deel van zijn carrière in Duitsland heeft doorgebracht, waar hij zeer populair is gebleven, zal de aandacht enorm zijn.
 
Fred Bouvy - Volvo 240 Turbo Gr.A
Fred Bouvy - Volvo 240 Turbo Gr.A
“Naast het resultaat dat de auto er kan behalen, is de aanwezigheid in de Eifel er een met het oog om de Volvo 240 Turbo Groep A verder te introduceren bij teams en rijders die geïnteresseerd zijn in en begaan zijn met de historische autosport”, legt Pino Sperlinga uit. “Duitsland is de thuisbasis van de DTM en laten we niet vergeten dat de Zweedse sedan in 1985 de titel in deze competitie won met de Zweed Per Stureson, een jaar voordat Kurt Thiim zijn titel behaalde. De Deen achter het stuur van de Volvo zien, is daarom in meer dan één opzicht interessant. Wij kijken uit naar deze nieuwe uitdaging.”  
 
De categorie Tourenwagen Legenden, die voorbehouden is aan toerwagens uit de jaren 1980 en 1990, wordt verreden op het Grand Prix-circuit, met twee races van 30 minuten op respectievelijk vrijdag om 17.25 uur en zaterdag om 13.20 uur, net voor de start van de 50ste jubileumrace van de 24 uur van Nürburgring.

GDM MotorsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Historic Cup op woensdag 25 mei 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons