van der Horst

La Pedrera: Eerste zege voor Mikel Azcona

Eerste seizoenszege voor Mikel Azcona
Eerste seizoenszege voor Mikel Azcona
Niet Yann Ehrlacher die eerder op de dag zijn tweede polepositie van het seizoen lukte, noch de als vierde gestarte Rob Huff, nagenoeg de hele wedstrijd aan de leiding, kwam op de natte baan van La Pedrera als winnaar over de finishlijn. In een tot tweemaal toe geneutraliseerde race lukte Mikel Azcona een eerste seizoenszege nadat leider Rob Huff in de slotronde in de fout ging. Azcona's BRC-teamgenoot Norbert Michelisz finishte als tweede voor een ontgoochelde Huff. Frédéric Vervisch en Thed Björk kampten met problemen en haalden het einde van de wedstrijd niet.
  • Skylimit Events
Norbert Michelsz (BRC Hyundai) verschalkte polesitter Ehrlacher (Cyan Racing Lynk&Co) bij de start maar het was  Rob Huff (Comtoyou Racing Audi) die een bewogen eerste ronde als leider afrondde voor Ehrlacher, Azcona en Michelisz. De race was amper twee ronden ver toen de safety car uitrukte om de gestrande wagens van Matias Milla en Santiago Urrutia te ontzetten. De Uruguyaan - die vorige zondag zijn contract bij Cyan Racing met een jaar verlengd zag - had in kwalificatie de vijfde tijd gelukt maar moest na een motorwissel als allerlaatste van start.

Bij de herstart vier ronden later snoepte Nestor Girolami (Squadra Martino Honda) heel even Michelisz' vierde stek af maar de Hongaar gaf de thuisrijder dadelijk lik op stuk. Zowel Azcona als Michelisz gingen naderhand aan Ehrlacher voorbij, de Fransman verloor bij Michelisz' aanval nog een extra plaats aan Girolami.

Laatstgenoemde ging drie ronden voor het afvlaggen evenwel in de fout wat tot een tweede safety car-fase leidde. Met nog welgeteld één ronde op de teller werd de verraderlijke baan weer vrijgegeven. Bij die herstart belandde leider Huff via een diepe plas naast de baan waardoor de Brit naar de derde plaats achter beide BRC-rijders terugviel. Azcona profiteerde en won met 1.13" voorsprong op Michelisz.

Ma Qing Hua sleepte een vijfde stek uit de brand voor TCR South America-winnaar Fabian Yannantuoni (Toyota TCR) en Yann Ehrlacher, pas zesde. De top tien werd vervolledigd door Argentijnen Juan Rosso (Toyota), Bernardo Llaver (Toyota), Ignacio Montenegro (Honda) en de Braziliaan Pedro Cardoso (Hyundai). 

Uitslag Kwalificatie
Uitslag Race 1

Foto: TCR South America/Hernan CapaDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR World Tour op zaterdag 26 augustus 2023.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons