van der Horst

Laatste race van seizoen op Duivelsberg

Neyens, Wojtowicz, Goris en Van Beers
Neyens, Wojtowicz, Goris en Van Beers
De vierde wedstrijd van het Belgische rallycross kampioenschap 2019 wordt dit weekend verreden op het Duivelsbergcircuit . Voor de finalewedstrijd is het nog wachten tot het weekend van 1 december om de kampioenen editie 2019 te kronen op het circuit van Mettet. Bij de Super1600 is het Dennis Remans die het veld aanvoert. In de SuperNationals + 2 liter is het Luc Maris en -2 liter Bart Coninx die hun kampioenschap aanvoeren.
  • Powercars
Maar er wordt niet alleen om het BK gestreden, ook zijn de tenoren toe aan hun finalewedstrijd van de BelNed RC waar een prijzenpot van € 15.000 zal mogen verdeeld worden onder de 3 klassen. Met de 2 Nederlandse forfaits als schrapresultaat mogen de BelNed RC-deelnemers nog 1 bijkomend resultaat schrappen. Daardoor zal het eindresultaat berekend worden op 7 uitslagen. De huidige leiders bij de BelNed RC zijn o.a.; Yves Teelen (Super1600), Team Maris met Steven & Luc wat betreft de SN+ 2 liter en Robbe Goris die de SuperNationals min twee liter aanvoert.

Denis Remans versus Yves Teelen.
Denis Remans versus Yves Teelen.
Met tien punten voorsprong op stalgenoot Yves Teelen (Peugeot 208) is Denis Remans (Ford Fiesta) er toch niet gerust in binnen de Super1600. Zeker niet als men weet dat Steve Otzer (Citroën Saxo) met vier uitslagen uit vijf wedstrijden de derde plaats in de ranking inneemt. De man uit Lubbeek schreef namelijk de laatste 3 wedstrijden het maximum aan punten (24) achter zijn naam. Davy Van Den Branden bezet de vierde plaats maar de Citroën DS3-rijder voelt de hete adem van Pascal Roumans (Ford Fiesta) die eveneens met 4 uitslagen hoger zal eindigen dan plaats vijf. Voor VW Polo-rijder Nick Vanalken en Opel Astra-piloot Jordy Putzeys is het kalf verdronken voor de titel. Beiden zullen dan ook onderling strijden voor het behoud van een plaats in de top vijf.

Kurt Lambers versus Bart Coninx
Kurt Lambers versus Bart Coninx
Bij de kleinere broertjes van de SuperNationals, de - 2 liter, is het de BMW M3 van Kurt Lambers die het BK aanvoert. Hierin zijn nog een handvol rijders die titelambities koesteren zoals o.a.; Bart Coninx (Seat Ibiza), Nick Neyens (Ford Escort), Filip Wojtowicz (Volvo C30) Robbe Goris (Opel Corsa) en de Nederlandse “Amazone” Mandy Kasse (Ford Fiesta).

Volvo's S40 van Luc Maris & Kristof Bex.
Volvo's S40 van Luc Maris & Kristof Bex.
In de SuperNationals + 2 liter heeft leider Luc Maris zich steeds in de top twee weten houden waardoor de Volvo S40-rijder stevig aan de leiding staat. De man uit Houthalen wordt gevolgd door het BMW-duo van lady Stephanie Van Lingen en Stefan Vaesen. Regerend kampioen Kristof Bex (Volvo S40) is pas op plaats vier terug te vinden en telt maar vier uitslagen, hetgeen de Zoldernaar geen windeieren zal leggen tijdens deze slotfase van het BK met als seizoenfinale in Mettet. Mitsubishi Lancer-rijder Tom Meeusen staat op plaats vijf, gevolgd door het BMW-duo Roel Verhoeven en Johnny Verkuringen. Dit laatstgenoemde trio zal onderling strijden voor een plaats in de top vijf.  

Op zaterdag 05 oktober a.s. zal er voor spektakel gezorgd worden door de regionale rallycrosspiloten uit drie klassen, die aan hun laatste wedstrijd voor het VAS kampioenschap 2019 toe zijn en waar nog maar één kampioen in gekend is; namelijk Didier Dexters.

Foto's: Johnny Loix
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op vrijdag 4 oktober 2019.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons