van der Horst

Lac Rose: Kevin Hansen vervangt Jenson Button bij JBXE

Kevin Hansen
Kevin Hansen
We zijn op een week van de volgende manche van het Extreme E en er werd al een eerste rijderswissel doorgevoerd. Kevin Hansen zal namelijk in Senegal aan de start verschijnen bij JBXE, waar de Zweed teambaas Jenson Button zal vervangen. Hiermee krijgen we een compleet Zweeds duo, aangezien de teamgenote van Hansen, Mikaela Åhlin-Kottulinsky is. Daarnaast is het ook uitkijken naar het gevecht met zijn broer Timmy Hansen.
Hoewel de zonen van rallycrosslegende Kenneth Hansen zeer gekend zijn in het rallycrosswereldje, is Kevin toch de iets minder gekende van de twee, met maar één titel in het EK in 2016. Al zal hij geen mindere indruk maken, gezien hij geen onbekende is voor de Odyssey-21. De gebroeders Hansen werkten namelijk mee aan de ontwikkeling van de wagen. Voor Button zelf, die zijn hoed wisselt van racer naar teambaas, was de keuze snel gemaakt en hij zette met veel plezier een stap opzij, nadat hij in Saoedi-Arabië als zesde aantikte van de tien deelnemende wagens.

Volgende week zaterdag starten in Lac Rose, Senegal de eerste kwalificaties om 13:30 uur.

Foto: Extreme E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op vrijdag 21 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lac Rose.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons