van der Horst

LADA Vesta TC1 rijdt zijn eerste rondjes op thuisbasis Magny Cours (+ Video)

Lada Sport Rosneft - Lada Vesta TC1
Lada Sport Rosneft - Lada Vesta TC1
Géén LADA Sport Rosneft vorige week op de FIA WTCC-testdag in Barcelona. Dat had alles te maken met het feit dat het team van Victor Shapovalov zich de tijdrovende verplaatsing naar Spanje bezwaarlijk kon veroorloven nu het zich zowat uit de naad moest werken om de nieuwe Lada Vesta TC1 tijdig rijklaar te krijgen voor het transport op 18 juli vanuit Frankfurt naar Buenos Aires. Na enkele statische foto's en wat motorgebrul van de nieuwe door ORECA gebouwde krachtbron als zoethouder, kwamen team en rijders vorige week eindelijk aan rijden toe in Magny Cours, de thuisbasis van de Frans-Russische equipe.

Na de eerdere roll out volgden de eerste testritten en kreeg men eind vorige week eindelijk een eerste indruk van het potentieel van de nieuwe auto. "Met zijn hogere topsnelheid, dito stabiliteit in de bochten en niet in het minst de sterk verbeterde aerodynamische vormgeving lost de Vesta TC1 ten volle onze verwachtingen in, maar het is evident dat ons nog heel wat testwerk wacht ", aldus een strijdvaardige Shapovalov. "Door de vroege start van het seizoen is daar weliswaar geen tijd meer voor en het ligt voor de hand dat de eerste wedstrijden als levensgrote test zullen fungeren."

Rob Huff van zijn kant stak zijn bewondering voor de Russische constructeur niet onder stoelen of banken nu die "in korte tijd een nieuwe wagen heeft ontworpen en gebouwd die als een echte racewagen aanvoelt. Nadat we vorig jaar reeds met de Granta wisten te winnen, was het duidelijk dat we een heuse sprong voorwaarts moesten zien te maken om een trede hoger op de prestatieladder te klimmen en het is mijn overtuiging dat de Vesta ons daartoe in staat zal stellen", aldus de voormalige wereldkampioen.

Kompaan James Thompson beaamde de vaststelling van zijn landgenoot. "Mijn eerste kennismaking met de wagen leerde me dat hij zo leuk rijdt als hij er uit ziet en doet me vermoeden dat we het dit jaar met gelijke wapens tegen de concurrerende fabrieksteams zullen kunnen opnemen. Leuk te ervaren dat de Vesta, zelfs in zijn meest ruwe vorm, reeds sneller is dan zijn voorganger; de tekortkomingen van de Granta zijn door goed ingenieurschap en designwerk eindelijk weggegomd!".



 

A video posted by Rob Huff (@rob_huff_) on



Foto: Lada Sport Rosneft



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 16 februari 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons