van der Horst

Ladbrokes SsangYong SRX Cup maakt zich op voor tweede afspraak in Mettet

Ladbrokes SRX SsangYong Cup
Ladbrokes SRX SsangYong Cup
Na een succesvolle start op 5 maart in Maasmechelen, is het op zondag 19 maart de beurt aan het Jules Tacheny Circuit om de SRX te ontvangen. Tien auto’s verschijnen zondag aan de start tijdens de tweede manche van het Belgisch Kampioenschap Rallycross. Het belooft een druk weekend te worden; zaterdag wordt het Belgisch en BeNeCup kampioenschap Supermoto afgewerkt op de Waalse piste en zondag maken de moto’s al plaats voor 100 Rallycross auto’s.
Voor de 2de ronde van de SRX Cup hebben we opnieuw een leuke verschijning aan de start: Angelique Detavernier! "De eerste manche is schitterend verlopen. Zowel voor de rijders alsook voor de toeschouwers was er veel sensatie. Het was mijn allereerste ervaring in de rallycross, wat het niet makkelijk maakte. De SsangYong is echter een leuke, goede wagen, waardoor we snel konden bijleren.Ik ben alvast heel blij dat ik er dit weekend opnieuw mag en kan bij zijn. Bovendien mag ik deze ervaring delen met de winnaars van de wedstrijd van La Dernière Heure, die tijdens de wedstrijd als passagier met mij aan boord gaan. Een super initiatief van de cup-organisatie, ten opzichte van hun partners.”

De Ladbrokes SRX Cup ontvangt komend weekend naast top-model Angélique ook gastrijder Stéphane Lémeret, die rijdt voor het nieuwe team Sudpresse dat het hele jaar aanwezig zal zijn bij de Ladbrokes SRX Cup.
Voorts noteren we nog verschillende piloten die zeker in de gaten moeten worden houden:  onder hen Loris Cencetti, Laurent Leonard, Jérôme Farinaux en vanzelfsprekend de leider in het klassement, Guillaume De Ridder.

Een unieke ranking per auto
De Ladbrokes SRX Cup heeft een unieke bijzonderheid waar de punten van elke wedstrijd worden verzameld per auto en dus niet per piloot. Zo kan er elke wedstrijd zelfs een andere piloot achter het stuur zitten en is het zelfs om het even wie de piloot is. De piloot kan zelfs tot drie maal toe veranderd worden per wedstrijd! Dit geeft teams de kans om iedereen kennis te laten maken met Rallycross of om bijvoorbeeld de kosten te delen! Op het einde van de race wordt dan het beste team in de bloemen gezet.

Het Jules Tacheny circuit, een piste die enorm geapprecieerd wordt in de Rallycross

Het circuit in Mettet dat 1,149 meter lang is en bestaat uit 61% asfalt en 39% aarde, ontvangt dit jaar zelfs de Belgische manche van de WRX.  De piste wordt enorm geapprecieerd door piloten omdat het offroad gedeelte enorm uitdagend is en niet onderhevig is aan de weersveranderingen. Tevens is er ook een grote jump die werkelijk uniek is in België!
Ook de bezoekers weten waarom ze afzakken naar Mettet. Dankzij de diepe ligging van het circuit heb je van elke plaats een prachtig panoramisch zicht over het circuit.

Foto: Johnny Loix

Deelnemerslijst:

01. Media Belgium (La Dernière Heure). Piloot : Angélique Detavernier
02. Media Germany. Piloot : Patrick Hein
03. Dealer SsangYong PGO. Piloot : Patrick Latache
04. Sudpresse. Piloot : Stéphane Lémeret
05. GDRX. Piloot : Guillaume De Ridder
06. Lauwers. Piloot : Ludo De Vocht
07. AUTODIS. Piloot : Loris Cencetti Jr.
08. Ladbrokes. Piloten : Jérôme Farinaux & Laurent Leonard
09. Het Laatste Nieuws. Piloot : tba
10. SMS. Piloot : tba

Praktische informatie

Tarief: 15€, met toegang op de beide dagen tot de paddock.
Gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar oud.
Adres: Circuit Jules Tacheny, Rue Saint-Donat 6 te 5640 Mettet

Voorlopige timing 19/03/2017

• 08:30 – 10 :00 : Free practice
• 10:30 – 11 :30 : Heat 1
• 12 :30 – 14:00 : Heat 2 & 3
• 14 :00 – 15 :30 : Semi finale & finale
• 17 :45 : Prijsuitreiking
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Rallycross Nationaal op vrijdag 17 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mettet.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons