van der Horst

Laguna Seca/24H Nürburgring: Na- en voorbeschouwing Maxime Martin

Na zijn schitterende zege in de straten van Long Beach, samen met local hero en teamgenoot Bill Auberlen, trok Maxime Martin samen met zijn team, BMW Team RLL, dit weekend naar het legendarische circuit van Laguna Seca, in Californië. Daar stond immers de derde manche van de American Le Mans Series 2013 op het programma. De omloop was voor de Brusselaar uiteraard nieuw en ze viel in de smaak! “Heel leuk, maar niet zo moeilijk!”, aldus Maxime. “Uiteraard is er de wereldvermaarde Corkscrew, die zo stijl is dat je niet ziet… waar je eindigt. Na enkele rondjes had ik het echt wel onder de knie. Voor de rest zorgde het zand er wel voor dat we weinig grip hadden.”
Het weekend begon eerder goed voor de BMW Z4 GTE #55, die de vijfde tijd neerzette tijdens de kwalificaties, met onze landgenoot achter het stuur. “We gaven slechts twee tienden toe op de pole-positie, wat een goede uitgangspositie was”, vervolgt Martin. “Bill Auberlen nam de start en hij lag ook vijfde na de start, maar werd dan aangereden door de… andere BMW. We verloren een ronde met de poging om de bumper achteraan te herstellen, maar reden uiteindelijk zonder verder. In de VS heb je heel wat wedstrijdonderbrekingen, wat maakte dat de race alle kanten uitgaat. Ik nam het stuur van Bill over en toen lagen we al weer in dezelfde ronde als de leiders. Ik wilde op het elan van mijn teamgenoot verder gaan, tot plots het differentieel het begaf, nog voor ik een ronde gereden had. Uiteraard is deze opgave geen al te beste zaak in het kampioenschap, al hebben we geluk dat de grootste tegenstanders ook problemen kenden. We hadden echter ook een heel goede zaak kunnen doen! Maar goed…”

Maxime heeft weinig tijd om over de zaken na te denken, wan vanaf donderdag is hij in de Eifel, om er op pinksterzondag en maandag aan de 24 Uur van de Nürburgring deel te nemen, in de kleuren van BMW Sports Trophy Team Marc VDS. Hij deelt er het stuur van de Z4 GT3 #26 met de Nederlander Yelmer Buurman en de Italiaan Andrea Piccini. Dat is een homogeen en snel trio dat echter met heel wat tegenstanders moet afrekenen… die met vier zijn. “Het is nu zo, maar ik denk dat we voldoende redenen hebben om optimistisch te zijn. Het is een race waar alles mogelijk is. Onze voorbereiding was goed, al heeft het slechte lenteweer er wel voor gezorgd dat het aantal races eerder beperkt was… vergeten we echter niet dat het team van Marc van der Straten vorig jaar hier al sterk voor de dag kwam bij het debuut. We werden, Bas Leinders, Markus Palttala en ik, vierde bij de eerste deelname. Als er niks ergs gebeurt, dan mogen we op een podiumplaats hopen. Met een dergelijk sterk team, snelle teamgenoten en de officiële steun van BMW Motorsport, hebben we zeker een troef in handen. Wij moeten er nu van profiteren.” De Groene Hel is een uitdaging voor elke rijder ook de allersnelsten!

Maxime Martin press



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons