van der Horst

Laguna Seca: Acura domineert - Vanthoor op een zucht van de titel

Acura Team Penske - Acura ARX-05
Acura Team Penske - Acura ARX-05
In Laguna Seca werd de voorlaatste manche van het WeatherTech SportsCar Championship afgewerkt en het was Acura Team Penske die één en al de klok sloeg. Nadat het een 1-2 behaalde tijdens de kwalificaties, werd dit ook de uitslag in de race, hetzij in omgekeerde volgorde. Juan-Pablo Montoya en Dane Cameron wonnen hun derde race, voor teamgenoten Ricky Taylor en Hélio Castroneves. De Whelen Engineering Racing Cadillac van de Brazilianen Felipe Nasr en Pipo Derani eindigde als derde, maar wel op bijna 20 seconden van de winnaar. In de tussenstand doet het duo Montoya/Cameron een goeie zaak en leidt het met twaalf punten op zijn dichtste belager.
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR
In de GTLM-klasse reed de Ford Chip Ganassi Racing #66 van Joey Hand en Dirk Müller richting een eerste overwinning van het seizoen. De BMW Team RLL #25 van Jesse Krohn en Tom Blomqvist eindigde met 20 seconden achterstand op de winnaar. Derde in de eindstand was de Corvette van Jan Magnussen en António Garcia en zij doen een gouden zaak in het klassement. Doordat de Porsche's slecht scoorden (7de en 8ste plaats), springt het duo over Patrick Pilet en Nick Tandy en krijgt het ook nog zicht op het andere Porsche duo Laurens Vanthoor en Earl Bamber. Doch met een voorsprong van 15 punten moet onze landgenoot Petit Le Mans slechts zien uit te rijden om zeker te zijn van de titel.

In GTD ging de overwinning naar de Paul Miller Racing Lamborghini van Bryan Sellers en Corey Lewis, terwijl Zach Robichon kampioen is in de IMSA WeatherTech Sprint Cup, een kampioenschap alleen voor GT3-wagens verspreid over de zeven korte manches dit seizoen. In LMP2 ging de zege naar Matt McMurry en Dalton Kellett in de PR1 Mathiasen Racing Oreca. Volgende maand trekt de IMSA-karavaan richting Road Atlanta, om met Petit Le Mans het seizoen af te sluiten.

Foto's: Acura - Porsche MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 16 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Laguna Seca.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons